TVR a anunțat că 300 de posturi nu vor fi afectate de restructurarea din Televiziunea Română

 

TVR a anunţat că 309 de posturi nu vor fi afectate de restructurarea din Televiziunea Română.

 

Salariaţii notificaţi de către conducerea societăţii au acceptat participarea la procesul de selecţie de personal în vederea concedierii colective, într-o proporţie de 96,35%. Astfel, au fost transmise un număr de 2.773 de notificări, dintre care 2.672 au fost primite şi semnate de salariaţi. Un număr de salariaţi nu au fost notificaţi şi, în consecinţă, nu participă la selecţia de personal, fie din motive legale, strict determinate, fie din motive care decurg din logica noilor fluxuri de activitate, incluse în planul de restructurare aprobat prin Hotărârile Consiliului de Administraţie nr. 110/2012 şi 121/2012”, se spune în comunicatul TVR, citat de Mediafax.

 

Nu vor fi afectați de restructurare 56 de salariaţi aflaţi în concediu de îngrijire copil, 30 de salariaţi care au notificat în termen legal angajatorul (femei însărcinate), 27 de salariaţi care au revenit din concediul de îngrijire copil şi care sunt protejați de lege 6 luni, 114 salariaţi cu funcţii sindicale alese, 6 salariaţi detaşaţi la alte instituţii și 25 aflaţi în concediu fără plată. Alți doi salariaţi vor fi pensionați pentru limită de vârstă.

 

Interesant este că restructurarea nu îl vizează nici pe Raico Cornea, membru în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române (nominalizat de grupul parlamentar al Minorităţilor naţionale).

 

Regulamentul SRTv nu interzice ca cei care sunt membri ai CA să aibă şi posturi în TVR, ci interzice să aibă funcţii. Domnul Raico Cornea este videojurnalist şi acoperă mai multe zone în ceea ce priveşte corespondenţele din TVR, precum Arad şi Timiş. În situaţia în care această restructurare are loc, având în vedere că nevoia de videojurnalism este acută, acesta este motivul pentru care acest post nu se restructurează”, a explicat Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR.

 

După finalizarea procesului de restructurare, în TVR vor rămâne 2.395 de locuri de muncă.

 

Pierdea televiziunii publice se ridică la 145.618.779,33 de euro, sumă care trebuie recuperată în următorii 7,5 ani.

Comentarii Facebook