Greco-catolicii clujeni se roagă pentru Siria, sâmbătă, 7 septembrie. VEZI programul

 

Episcopul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, îi cheamă pe toți preoţii, persoanele consacrate şi pe toţi credincioşii să se unească în rugăciune cu Papa Francisc, într-o zi de rugăciune pentru Siria, în data de 7 septembrie, în ajunul sărbătorii Naşterii Preasfintei Fecioare Maria, Regina păcii.

 

În seara zilei de sâmbătă, 7 septembrie, Preasfinţia Sa Florentin se va ruga, mai întâi, la Mănăstirea Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului (CMD) din Cluj-Napoca (str. Romul Ladea, nr. 6), unde, cu ocazia Sărbătorii Hramului Mănăstirii, începând cu ora 18.00 se va celebra Slujba Vecerniei. Surorile CMD vor continua seara prin rugăciunea Acatistul Maicii Domnului.

 

În continuare, de la ora 19.00, Episcopul eparhial va fi în mijlocul credincioşilor din Catedrala ”Schimbarea la Faţă”, de pe Bulevardul Eroilor nr. 10, Cluj-Napoca. Aici, de asemenea, va fi organizat un program de rugăciune pentru pace în unire cu Sfântul Părinte, coordonat de pr. Anton Crişan, vicar eparhial şi rector al Catedralei.

 

Programul din Catedrala Episcopală va începe la ora 18.00, tot prin Slujba Vecerniei. De la ora 19.00, în prezenţa Episcopului eparhial, cu participarea tinerilor din grupul de rugăciune „Triumful Inimii Neprihănite”, credincioşii clujeni sunt invitaţi să ceară mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria prin Rugăciunea Rozariului, după care, de la ora 19.45, seara va continua cu Adoraţie Euharistică în faţa Sfântului Sacrament al Altarului în care Mântuitorul este prezent cu trupul şi sângele Său. 

 

Sfântul Părinte Papa Francisc a anunţat că în data de 7 septembrie, se va afla în Piaţa San Pietro, de la ora 19.00 la ora 24.00 (ora Italiei), unde se va uni cu întreaga lume ”în rugăciune şi în spirit de pocăinţă pentru a invoca de la Dumnezeu marele dar al păcii pentru iubita naţiune siriană şi pentru toate situaţiile de conflict şi de violenţă în lume. Omenirea are nevoie să vadă gesturi de pace şi să audă cuvinte de speranţă şi de pace! Cer tuturor Bisericilor particulare ca, în afară de a trăi această zi de post, să organizeze un act liturgic după această intenţie”.

 

Suveranul Pontif invocă în mod special mijlocirea Sfintei Fecioare Maria: ”Mariei să îi cerem să ne ajute să răspundem la violenţă, la conflict şi la război cu forţa dialogului, a reconcilierii şi a iubirii. Ea este mamă: fie ca Ea să ne ajute să găsim pacea; noi toţi suntem fiii săi! Ajută-ne, Marie, să depăşim acest moment dificil şi să ne angajăm să construim în fiecare zi şi în fiecare loc o cultură autentică a întâlnirii şi a păcii. Marie, Regina păcii, roagă-te pentru noi! Marie, Regina păcii, roagă-te pentru noi! Marie, Regina păcii, roagă-te pentru noi!”.

Comentarii Facebook