GRATIS pe autobuzele CTP, începând de vineri, 18 iunie! A fost depășit pragul de 50% populație vaccinată din Cluj


Municipiul Cluj-Napoca a adepășit pragul de 50% al populației vaccinate împotriva COVID-19. Astfel, Emil Boc a anunțat că de vineri, 18 iunie, clujenii pot circula gratuit cu autobuzele CTP, pe raza municipiului Cluj-Napoca, în fiecare zi de vineri.

Am primit vestea bună în această dimineață, am depășit 50% de persoane vaccinate în Cluj-Napoca. Ne pregătim ca vinerea viitoare să lansăm oficial „Vinerea Verde”. Avem o ședință de Consiliu Local, în 16 iunie, și vom semna oficial”, a declarat edilul la radio.

Transport gratuit, în fiecare zi de vineri

Costurile generate de acest program vor fi suportate de Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca. Dacă va fi nevoie de mai mulți bani, va interveni Primăria Cluj-napoca, prin mecanismul de compensație, conform legii.

Vreau să vă mulțumesc tuturor care au făcut posibil acest program, care au înțeles faptul că a trăi în acest secol înseamnă să trăiești sănătos, pentru a pune la dispoziție o alternativă verde la mașină, pentru a avea un oraș de talie europeană. Am găsit o soluție legală, corectă pentru a vă propune acest program. În vederea reducerii poluării, încurajarea transportului public și fluidizării traficului, CTP introduce transportul gratuit în fiecare vineri. Prin acest program, se acordă gratuitate oricărei persoane dorește să călătorească pe mijloacele de transport în comun pe liniile de pe raza municipiului Cluj-Napoca. 

Costurile generate de acest program vor fi suportate de CTP. Primăria Cluj-Napoca va interveni să plătească costul suplimentar, dacă este nevoie, prin mecanismul de compensare, conform legii, evident, din banii clujenilor. Anul acesta avem un buget de 7 milioane de lei, deja CTP se pregătește să facă o solicitare de compensare pentru dificultățile pe care le-a întâmpinat deja în primul trimestru al anului, pe fondul pandemiei'', a declarat edilul Emil Boc, în luna mai 2021. 


Comentarii Facebook