Vineri 21 Ianuarie

Gradinita noua de un milion de euro pe strada Traian Vuia!


Primaria Cluj Napoca intentioneaza sa construiasca o noua gradinita pe strada Traian Vuia, nr. 87, in cartierul Someseni.

Potrivit caietului de sarcini, in locatia amintita "se propune realizarea unei constructii noi, corespunzatoare temei si normelor din domeniu, care va avea o suprafata construita de 861 mp, o suprafata desfasurata de 2.393 mp si o suprafata utila de 2.064 mp. Regimul de inaltime al cladirii este de D+P+1E, cu o capacitate de 5 grupe cu 5 dormitoare pentru 20 copii/grupa si anexele aferente (spatii didactice, administrative, centrala termica, bucatarie, etc), renuntandu-se la spatiile constructiei vechi existente prin demolare".

Demisolul va fi destinat spatiilor auxiliare: bucatarie, spalatorie, centrala termica, spatii tehnice si o sala de gimnastica cu vestiar. La parter si etaj vor functiona spatiile didactice pentru 3 grupe la parter si 2 grupe la etaj,unde vor mai fi dormitorul, vestiarul, grupul sanitar, sala de mese si spatiile anexe administrative.

"Spatiile destinate dormitoarelor au fost in asa fel gandite incat, in situatia in care numarul de solicitari de locuri in gradinita este mai mare decat cel prevazut, sa poata fi transformate in sali de grupa cu posibilitatea unei duble functiunim, sala de grupa si dormitor. Inainte de inceperea constructiei noi, asa cum cum am aratat mai sus, se va demola constructia veche existenta, rezultand un spatiu liber pe care se vor amenaja spatiile pentru activitatea in aer liber a copiilor, avand o pozitionare noua cu orientare sudica", se mai arata in caietul de sarcini postat pe rolicitatii.ro.

Investitia va cuprinde si amenajari exterioare: refacerea carosabilului a trotuarelor si aleilor din zona afectata de santier.
 
Cladirea care trebuie demolata pentru construirea noii gradinite a fost construita la inceputul secolului 20 si are o suprafata de 497 de metri patrati.

Investitia totala pe care Primaria Cluj Napoca o va face se ridica la 4,1 milioane de lei si lucrarile trebuiie finalizate in 8 luni de la adjudecarea contractului.

Ofertele pot fi depuse pana in 30 mai si vor fi deschise in aceeasi zi la ora 13.00.

Comentarii Facebook