Ghiseele de la Finante sunt inchise! Credeti ca protestele declansate de angajatii de la Finante sunt justificate?

 

Angajatii de Directia de Finante Publice Cluj au intrerupt lucrul si cer reinstituirea stimulentelor taiate de Guvernul Emil Boc. Peste 200 de sindicalisti sunt in curtea institutiilor din Cluj Napoca, Gherla, Turda sau Campia Turzii.

 

Din luna august, angajatii de la Finante au pierdut stimulentele si au ramas cu salarii cuprinse intre 400 si 700 de lei. Liderul Sindicatului Salariatilor din Finantele Publice Cluj, Ilie Rostogol, a declarat pentru Stiri de Cluj ca aproape 50% dintre angajati castiga un salariu brut de 600 de lei.

 

Pana in luna august, salariatii primeau un stimulent ce varia intre 75% si 125% din salariu, in functie de incasarile realizate de fiecare judet. "Stimulentul era stabilit la nivel de Minister de Finante si angajatii din tara incasau banii in functie de cat de bine lucrau. Erau mobilizati, dar acum cand isi pierd casele la banca vor mai fi?", se intreaba liderul de sindicat.

 

Greva s-a extins  la nivelul intregii tari, in judetele Constanta, Teleorman, Timisoara, Deva, Brasov, Iasi, Galati, Buzau si Alba. Oamenii care au avut treaba la ghisee, nu au fost lasati sa intre pentru ca angajatii erau in greva si activitatea a fost suspendata.

 

Credeti ca angajatii de la Finante sunt indreptatiti sa protesteze?

 

Comentarii Facebook