Miercuri 24 Aprilie

Greva la Finante Cluj! 200 de angajati au iesit in curte si nu vor sa mai lucreze - VIDEO si FOTO


200 de angajati de la Directia de Finante Cluj Napoca au intrerupt lucrul la ora 14.20, nemultumiti de faptul ca salariile sunt foarte mici. Protestele s-au extins in Gherla, Huedin, Turda si campia Turzii.

 

Liderul Sindicatului Salariatilor din Finantele Cluj,  Ilie Rostogol, a declarat pentru Stiri de Cluj ca au iesit in curtea interioara toti angajatii care erau la lucru la ora 14.00. "Protesteaza toti cei care sunt aici, dar au intrerupt lucrul si cei de la unitatile din judet. Protestam in jur de 200 de oameni. Nu s-a stiut de aceasta miscare spontana, pentru ca in mod normal trebuia sa fim mult mai multi", a mai afirmat Ilie Rostogol.

 

Ilie Rostogol a mai declarat ca angajatii nu se mai pot descurca cu salarii cuprinse intre 400 si 700 de lei. "Ne-au taiat salariile cu 25% si stimulentele si am ramas cu aceste salarii de mizerie. Nu ne putem descurca asa. Vom protesta pe termen nelimitat", a mai precizat Ilie Rostogol.

 

Liderul de sindicat a mai spus ca greva va tine pana la 16.30 cu posibilitatea ca, daca nu vor reusi sa induplece Guvernul si Ministerul Finantelor, sa se prelungeasca pana maine, totul depinzand de angajati. Ei sustin ca de doua luni nu au mai primit stimulente materiale. Acestea variaza de la un angajat la altul si sunt cuprinse intre  75% si 125 % din salariu. Angajatii de la Finante au mai pierdut pe langa stimulentele materiale si 25% din salariu.

 

Sindicalistii asteapta negocierile cu ministrul Finantelor si sunt decisi sa protesteze pana cand isi vor recupera banii pierduti. Protestul este sustinut si de administratiile finantelor publice din orasele Gherla, Turda, Campia Turzii sau Huedin.

 

 

Comentarii Facebook