Gherla si Dej fara apa din cauza unei avarii majore / UPDATE: Avaria a fost rezolvată - VIDEO


Gherla si Dej, dar si comunele din zona, au ramas fara apa dupa ce aductiunea de apa s-a rupt la Iclod.

Presedintele PSD, Horia Nasra, a declarat ca situatia este foarte grava, dar ca se intervine cu mai multe utilaje. Nasra este prezent la locul avariei alaturi de specialistii de la Compania de Apa Somes. "Alin Tișe, unde sunteți? Gherla și Dej rămân fără apă! Ce măsuri luați de urgență?

Solicit consilierilor județeni și Executivului județean RESPONSABILITATE MAXIMĂ!!! Oamenii nu trebuie să rămână fără apă potabilă! În câteva ore problema trebuie remediată!", a scris Nasra pe Facebook.

Suprefectul Clujului, Alin Danci, a declarat ca "se intervine si se incearca reluarea alimentarii cat mai curand posibil".

Avaria este majora pe aductiunea Cluj-Gherla. S-a intrerupt furnizarea apei de la ora 19.00.

Oficialii prezenti cred ca avaria ar putea fi remediata pana sambata dupa amiaza.

--------------------------

UPDATE ora 13.00

Suprefectul Clujului, Alin Danci, a precizat că avaria a fost remediată dupa aproape 24 de ore de lucru continuu. Cei de la Compania de Apă Someș au anunțat în jurul orei 13.00, că în circa o ora ”speram sa putem incepe manevrele de reluare a furnizarii apei, dar utilizatorii de la capat de retea (Dej si localitatile arondate) estimam ca vor incepe sa primeasca apa doar spre seara, dupa umplerea sistemului si rezervoarelor. Exista in continuare riscul ca Somesul sa rupa malul si aductiunea in alt loc. Pentru a preveni pe viitor asa ceva, in viitorul foarte apropiat vom incerca sa deviem circa 100 m din aductiune de langa mal”.

---------------------------

UPDATE (sâmbătă, 25 mai, ora 14:25)

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința celor peste 100.000 de locuitori ai județului afectați de ruperea conductei de apă Cluj-Napoca –Gherla faptul că lucrările de reparații au fost finalizate.

În cel mai scurt timp posibil, în maxim câteva ore, locuitorii din Dej, Gherla și din 10 comune arondate vor avea, din nou, apă potabilă.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: “Le mulțumesc, în numele clujenilor și îi felicit pe toți membrii echipelor de intervenție care au acționat cu promptitudine pentru rezolvarea acestei probleme. Am fost în permanență în legătură cu conducerea Companiei de Apă Someș în încercarea de a grăbi realimentarea cu apă a acestei părți a județului”.

Lucrările de reparații au fost deja finalizate cu succes, în prezent efectuându-se probe. Urmează ca în orele viitoare alimentarea cu apă potabilă să fie pe deplin restabilită, în condiții normale.

Ruperea conductei magistrale care furnizează apă în municipiile Gherla și Dej precum și în alte 10 comune arondate s-a produs în cursul serii de vineri, ca urmare a subspălării malului stâng al Someșului Mic. 

Comentarii Facebook