Gazon ca pe marile stadioane în noul parc de la Iulius Mall Cluj


Proiectul de reamenajare a spațiului verde din vecinătatea Lacului de Vest, este în plină desfăşurare, iarn prezent, se lucrează la montarea a 10.000 mp de gazon, care vor oferi o veritabilă oază de relaxare.

"La Cluj-Napoca au ajuns primele autotiruri cu gazon din Austria, zece camioane fiind necesare pentru transportul integral al acestuia. Specialiştii au finalizat etapa de tratare a pământului şi au demarat amenajarea suprafeţei extinse de gazon. În total, vor fi montaţi 10.000 mp de gazon special pentru trafic intens, similar celui întâlnit pe marile stadioane de fotbal. Zona verde din proximitatea Iulius Mall va fi singura din Cluj-Napoca unde vizitatorii vor putea călca direct pe iarbă. Astfel, ardelenii se vor putea destinde citind o carte aşezaţi pe gazon, se vor putea plimba prin iarbă, iar cei mici vor putea alerga şi juca în siguranţă, aşa cum se întâmplă în marile parcuri din lume", transmit reprezentanții Iulius Mall.

Pentru a se asigura condițiile optime de dezvoltare a plantelor a fost implementat un sistem computerizat de irigare, adaptat tipului de vegetaţie. În cazul gazonului, irigarea se face prin aspersiune, iar pentru plantele mari prin picurare.

În paralel cu amenajarea gazonului se lucrează şi la funcţiunile de agrement. Astfel, pietonalul din lemn, suspendat parţial pe Lacul de Vest, şi debarcaderul sunt aproape de finalizare. În desfăşurare sunt şi lucrările la reţeaua de iluminat, care va genera un consum redus de energie.

Comentarii Facebook