Duminica 28 Aprilie

Gândacii te mănâncă într-un spital de copii din Cluj-Napoca, oraș considerat PERLA României. Banii lui Maticiuc nu au fost buni? - FOTO


O mămică a reclamat faptul că la Spitalul de Copii din Cluj, mai precis la Clinica de Pediatrie 1, sunt gândaci în salon, pe holuri și în baie, deci igiena nu e la ea acasă. 

Sunt internată cu bebe la Pediatrie 1, în Cluj. Sunt niște condiții de nedescris. Gândaci în salon, pe hol, în baie. Chiuveta înfundată, nu este apă caldă în salon, tavanul găurit la baie, gresie este dezlipită, mizerie. Nu este de ajuns ca suntem internați cu copilașii aici, unii doctori vorbesc urât și ridică tonul la mămici, dacă îndrăznesc să le întrebe ceva. Așa ceva nu se poate și nu ar trebui să existe așa ceva în niciun spital, mai ales într-un spital de copii”, a reclamat o mămică.

Direcția de Sănătate Publică Cluj s-a dus în control, mai mult de gura lumii, care s-a alertat după acest caz. 

Am constatat că ultima dezinsecție a fost făcută în urmă cu două săptămâni, saloanele 11, 12 și 13 erau conforme, grupurile sanitare neconforme erau închise, iar pacienților din saloanele fără grupuri sanitare li s-a asigurat acces la alte grupuri sanitare conforme, de la saloanele renovate. În perioada următoare, conform graficului de lucrări, vor intra în renovare și celelalte saloane”, a declarat dr. Mihai Moisescu, directorul DSP Cluj, citat de ȘtiriMed

Cei de la Spitalul de Copii folosesc aceeași poezie de ani de zile pentru a se scuza, dar mămicile reclamă non-stop condițiile de grajd de la Clinicile de Pediatrie. 

Datorită specificului Clinicii Pediatrie I, aceasta nu a putut fi închisă total, astfel încât lucrările de modernizare și reparații s-au desfășurat etapizat. Într-o primă etapă, toate saloanele clinicii Pediatrie I și o parte din băi au fost renovate în anul 2022. Pentru băile rămase nerenovate spitalul a demarat procedura de achiziție care este în faza de evaluarea a ofertelor. Procedura va fi finalizată conform legii în 2-3 săptămâni. Aparținătorilor și pacienților internați în saloanele care au arondate băi nerenovate li se oferă posibilitatea de a folosi băile renovate. Dezinsecția a fost efectuată la nivelul secției în data de 03.07.2023”, au transmis reprezentanții Spitalului de Copii Cluj.

Culmea este că influencerul Codin Maticiuc, președintele Fundației Metropolis, care gestionează proiectul ”Spitale Publici din Bani Privați”, s-a oferit să renoveze spitalul, dar a fost trimis la plimbare de managerul Cornel Aldea, pe motiv că vrea să își facă publicitate de fapt. 

Directorul Spitalului de Copii Cluj: Voi vreți să vă faceți reclamă

Codin Maticiuc explica acum un an că managerul Spitalului de Copii, Cornel Aldea, a transmis că nu vrea banii pentru că donatorii ar fi putut să își facă reclamă.

Mi-am călcat pe principii și am lăsat directorul fundației sa contacteze un spital din Cluj. A contactat Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj, pe domnul manager Cornel Aldea spunând ca le stăm la dispoziție cu orice, orice nevoie. După câteva mailuri conducerea spitalului nu a mai răspuns. Am refuzat să cred și am solicitat numărul managerului și i-am scris pe wapp. Mi-am luat un mega seen.

Într-un final apoteotic directorul fundației Metropolis a dat de manager care i-a spus telefonic că nu-și dorește să ne implicăm în renovare pentru că nu vrea să "ne facem reclama" cu acest lucru. Desigur transparența de "before and after" și faptul ca postez exact ce am făcut și cât a costat nu este pentru oricine. Domnul manager Aldea a spus că poate renova spitalul cu firme care nu îi cer sa filmeze acest "before and after" care la noi e obligatoriu ca să arătăm unde merg banii donatorilor”, spunea Codin Maticiuc, acum un an.

Codin Maticiuc nu a UITAT refuzul managerului Spitalului de Copii din Cluj, de a renova spitalul: ”Îl vom renova cu forța!” - VIDEO

Comentarii Facebook