Franciscanii s-au lacomit si au dat afara Liceul de Muzica "Sigismund Toduta"! Vezi cat au cerut chirie VIDEO


Liceul de Muzica a fost evacuat de Ordinul Franciscan Cluj din manastirea de langa Piata Muzeului din motive financiare. Primarul Sorin Apostu a declarat ca au cerut dublarea chiriei.

"Liceul de Muzica 'Sigismund Toduta' functiona intr-un spatiu revendicat de franciscani. Practic acel spatiu ni s-a pus in vedere sa il eliberam. Am negociat pentru o chirie extraordinar de mare. Intre timp, prin comasarea unitatilor de invatamant s-a reusit ca fostul liceu Unirea sa se transforme in liceu de muzica", a explicat Sorin Apostu, care a adaugat ca de la 8.000 de lei pe luna franciscanii au vrut sa dubleze chiria la 16.000 de lei.

Primaria sustine ca scoala a fost mutata in fostul spatiu al Liceului Unirea, care a ramas liber in urma procesului de comasare si unde este investita suma de 8 milioane de lei pentru amenajarea spatiilor..

"Nu am terminat amenajarea pentru toate salile de repetitie. Practic liceul este gata, in schimb cei de la liceul de muzica au vrut sa cinci ori mai mult decat aveau pana in prezent si am transformat fostul atelier mecanic in sala de repetitie. Au fost utilaje foarte mari si inca lucram. Separat de cladirea principala se lucreaza pentru salile de repetitie, care au un regim special. O data cu finalizarea acestor lucrari, acest liceu va fi cel mai modern liceu de muzica din tara", a mai adaugat Sorin Apostu.



Administratorul Ordinului Franciscan ne-a contactat telefonic, dar a refuzat sa faca orice fel de declaratii referitor la aceasta situatie.  

 

De pe bancile Liceului de Muzica "Sigismund Toduta" din Cluj au iesit nume mari in muzica romaneasca, precum Dumitru Farcas si Johnny Raducanu.

Comentarii Facebook