FOTO/VIDEO. Apus de soare spectaculos în Vinerea Mare, pe cerul din Cluj! Cum au surprins locuitorii Mănășturului momentul magic


În Vinerea Mare, cerul din Cluj s-a colorat la apus cu nori în nuanțe de portocaliu, mov și roz, creând o atmosferă impresionantă. Locuitorii cartierului Mănăștur au surprins o serie de imagini sublime.

foto1.jpeg

Foto: Trăiesc în Mănăştur/Almasan Constantin

Într-un video publicat pe o rețea de socializare, dar și într-o serie de imagini, se observă cum pe cer s-au reflectat nuanțe de portocaliu aprins mov și roz, creând astfel o atmosferă impresionantă.

foto2.jpeg

Foto: Trăiesc în Mănăștur/Sergiu Razvan

Potrivit meteorologilor fenomenul poate fi accentuat de prezența în atmosferă a unor molecule de apă sau a norilor.

foto3.jpeg

Foto: Trăiesc în Mănăștur/Tünde Tünde

Apusul se colorează în portocaliu și roz datorită efectului de dispersie a luminii în atmosferă. Atunci când lumina soarelui trece prin atmosferă, aceasta interacționează cu particulele de aer și cu alte particule în suspensie, cum ar fi praful sau picăturile de apă. Aceste interacțiuni fac ca lumina să fie dispersată în mai multe culori, în special în culorile spectrului vizibil (roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo și violet).

Pe măsură ce soarele coboară spre orizont, lumina trebuie să parcurgă o distanță mai lungă prin atmosferă și să treacă prin mai multe straturi de aer. Acest lucru face ca culorile cu lungimi de undă mai scurte (cum ar fi albastrul și indigo) să fie dispersate mai mult, lăsând culorile cu lungimi de undă mai lungi, cum ar fi portocaliul și rozul, să fie mai vizibile. Prin urmare, pe măsură ce soarele se apropie de orizont, culorile portocaliu și roz devin mai dominante și creează efectul frumos pe care îl vedem în apusurile de soare.

Video: Trăiesc în Mănăştur/Claudia Astilean 

Comentarii Facebook