FOTO. Protecția Consumatorilor Cluj a descins la magazinele din comuna Cămărașu: Produse expirate, jucării periculoase și mizerie


Protecția Consumatorilor Cluj a descins la mai multe magazine din comuna Cămărașu, județul Cluj, unde s-au găsit probleme. 

Inspectorii au găsit o serie de nereguli: 

1. Comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită 

2. Comercializarea unor produse cu modificări organoleptice  

3. Comercializarea unor materiale de construcții cu termen de valabilitate  depășit 

4. Folosirea unor vitrine frigorifice insalubre, cu mucegai, rugină, gheață în  exces, improprii depozitării preparatelor alimentare 

5. Comercializarea unor jucării periculoase notificate pe sistemul rapid de  alertă Rapex, de țări membre CE 

6. Utilizarea unui mobilier degradat, grupuri sanitare cu pereți degradați, chiuvetă și vas de toaletă sparte

Două echipe de comisari au controlat, în data de 25.10.2022, în  cadrul campaniei Academia Comisarilor - în care sunt implicați tinerii noștri  colegi, modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, la urmatorii  operatori economici: SC Oprisorel SRL, SC Cris&TR Benz SRL ( două puncte de lucru), SC Viforeana Impex SRL, SC Pompi Unic Impex SRL ( două puncte de lucru), SC Rodilev SRL. 

Ca urmare a celor constatate, echipa de control, au aplicat 9 amenzi contravenționale în cuantum de 95.000 lei și 4 avertismente. Totodată, au fost dispuse măsuri de: oprire definitivă de la comercializare 35 kg produse, și 48 de jucării periculoase, în valoare de circa 4.500 lei; oprire definitivă de la funcționare a unei vitrine frigorifice; identificarea unor produse textile cu suspiciuni de contrafacere, care  urmează a fi notificate pe sistemul rapid de alertă RAPEX, cu măsura  opririi definitive de la comercializare, ținând cont de neconformitățile  constatate.”, se arată în comunicatul emis de Biroul de presă CRPC RNV Cluj. 

Comentarii Facebook