FOTO. O vulpe captivă sub o mașină în Mănăștur, eliberată cu ajutorul ISU Cluj! Animalul simpatic, speriat „din cauza PETARDELOR”


Pompierii clujeni au eliberat, cu ajutorul membrilor unei asociații pentru protecția animalelor, o vulpe care a rămas captivă sub un autoturism în Mănăștur. Animalul ar fi fost speriat din cauza petardelor.

Membrii Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului și pompierii clujeni s-au chinuit pentru a salva animalul speriat. Este o perioadă dificilă pentru patrupezi, animalele fiind foarte sensibile la zgomote. 

Specialiștii spun că acestea au simțul extrem de bine dezvoltat și presimt pericolul. Pot auzi zgomote de la o distanță de patru ori mai mare decât omul. Așadar, artificiile și petardele provoacă sunete puternice și neașteptate care sperie animalele și le dezorientează.

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB: Vulpe captivă (probabil din cauza PETARDELOR), sub un autoturism într-un parking din Cart. Mănăstur, Cluj-Napoca. A fost eliberată cu ajutorul ISU Cluj. Mulțumim!”, a scris Claudiu Olenici, în Protecția Animalelor Cluj.

v1.jpeg

Comentarii Facebook