FOTO - Incendiu de vegetație pe un deal din Florești. Locuitorii din zonă au sărit în ajutorul pompierilor. Au stins focul cu pături și lopeți


Un incendiu de vegetație, care s-a extins rapid, a izbucnit sâmbătă, 6 august, în Florești, în jurul orei 17:30. Floreștenii au alertat autoritățile, iar până la sosirea primului echipaj ISU, aceștia au început chiar ei să stingă focul. 

Flăcările s-au manifestat foarte aproape de blocurile de pe strada Stejarului, din localitatea clujeană Florești, amenințând locuințele din zonă. Pentru a nu lăsa să se extindă și mai tare focul, locuitorii au pus osul la treabă și au făcut tot ce le-a stat în putință.

incendiu floresti 1.jpg

La fața locului, s-a deplasat inițial o singură mașină de pompieri care nu a reușit să urce până la locul unde se manifesta incendiul. Speriați, locuitorii din împrejurimi au sărit în ajutor cu bidoane cu apă, pături și lopeți pentru a pune pământ peste flăcări. 

incendiu floresti 2.jpg

Potrivit reprezentanților ISU Cluj, a fost trimisă o autospecială de stingere din Florești. „Nu a fost o intervenție de amploare. Nu exista riscul ca flăcările să se extindă la case”, au spus reprezentanții ISU Cluj.

incendiu floresti 3.jpg

Reprezentanții ISU au declarat că a fost trimisă după un timp și o adoua mașină de pompieri dotată cu spumă, dar din fericire nu a mai fost nevoie de ea pentru că floreștenii au reușit să nimicească focul din timp. 

În incendiu au ars trei hectare de vegetație uscată.

Sursa: cluj24


Comentarii Facebook