FOTO - Exclus din magistratura din România, fostul judecător Cristi Danileț a primit cetățenia Republicii Moldova


Fostul judecător Cristi Danileț, 47 de ani, exclus din magistratură, a devenit cetățean al Republicii Moldova. Decretul a fost semnat președintele Maia Sandu și publicat în Monitorul Oficial pe 18 noiembrie, scrie site-ul TVR Moldova.

Fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii între ianuarie 2011 și ianuarie 2017, Cristi Danilet, judecător la Tribunalul Cluj,  a fost exclus din magistratură de CSM în decembrie 2021 pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare, despre care fostul judecător a susţinut că nu au legătură cu justiţia, ci se referă la viaţa privată.

decret.png

În mai 2022, secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii l-a exclus pentru a doua oară din magistratură pentru „abateri disciplinare, constând în apartenenţa la o formaţiune politică şi desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuţiilor de serviciu”.

Iar în iulie, potrivit HotNews, Danileț a fost exclus pentru a treia oară din magistratură de către Secția pentru judecători a CSM în materie disciplinară, „pentru exercitarea funcției cu gravă neglijență”.

În urma deciziilor CSM, el nu mai are dreptul de a judeca, adică de a merge la serviciu și nici nu mai primește salariu.

De asemenea, prin același decret semnat de Maia Sandu, și fostului șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor din România, lui Daniel-Marius Staicu i-a fost conferită cetățenia Republicii Moldova.

Sursa foto: barikada.ro / TVR Moldova

Comentarii Facebook