Fostul sef al Vamii Cluj, Alain Modrea, si afaceristul Zur Moshe, trimisi in judecata


Fostul sef al Vamii Cluj, Alain Modrea, si afaceristul Zur Moshe au fost trimisi in judecata pentru luare de mita si complicitate la luare de mita. Alain Modrea a fost prins in flagrant, dupa ce a primit 4.000 de euro mita pentru a-i "tempera" pe inspectorii din subordine.

 

In rechizitoriul dosarului "Mita la Vama Cluj" se arata ca Alexandru Catalin, patronul firmei Royal International Impex, le-a spus procurorilor ca i-a dat lui Zur Mosche suma de 12.000 de euro, bani care urmau sa ajunga la Anain Modrea, fost sef la Vama Cluj.

 

Zur Mosche: Catalin, asculta-ma. Eu am vorbit ieri (n.red. duminica 13 februarie), m-am intalnit cu cine trebuia si mi-a spus ca inspectorii vin la tine. Starea ta nu e buna deloc.
Alexandru Catalin: Da nu a zis despre ce ii vorba?
Z.M.: Ba mi-a zis despre ce-i vorba.
A.C.: Deci eu sunt sigur ca se rezolva daca dau 12.000!
Z.M.: Da, se rezolva.
A.C.: Si banii cand trebuie dati? Si cum se face?
Z.M.: Banii trebuie dati miercuri (n.red. 16 martie) si pui aici pe masa. Si cand vin aia (n.red. inspectorii vamali) joi la tine, ei stiu ce trebuie sa faca. Inca o data iti spun si baga-ti asta in cap, nu esti copil. Nu poate sa anuleze totul. Daca trebuie sa dai o suma, sa o platesti 10-15 la suta ce trebuie sa platesti... Nu scapi fara nimica. Nu esti curat. Sa te gandesti, sunt banii tai, tu trebuie sa stii ce trebuie sa faci.

 

Procurorii sustin ca Modrea urma sa reduca amenda de 30.000 de euro pentru firma lui Alexandru Catalin a primit-o pentru nereguli depistate in urma unor importuri de produse electronice.

In 16 martie, Alain Modrea a fost prins in flagrant in biroul omului de afaceri israelian Zur Mosche, de unde a primit 4.000 de euro. Bancnotele erau inregistrate si fostul sef al Vamii Cluj a fost retinut cand cobora din biroul lui Zur Mosche.

 

Procurorii fac referire si la cartoanele care apar in inregistrarile telefonice dintre Alain Modrea si Zur Mosche. "In 15 martie, inculpatul Zur Mosche a luat legatura cu o persoana de la Rondocarton de unde urma sa cumpere mai multe cartoane care sa fie donate unui centru pentru copii cu probleme psihice. Aceste cartoane ar fi urmat sa ii fie inmanate inculpatului Alain Modrea si sa fie folosite la unul din meciurile echipei Unirea Dej, unde copii erau invitati", se arata in rechizitoriu.

 

In ziua in care a fost retinut, Alain Modrea avea asupra lui mai multe cartoane care urmau sa fie folosite copii si de membrii galeriei echipei Unirea Dej.

 

In interceptarile telefonice dintre Alain Modrea si Zur Mosche se face referire la aceste cartoane, lasand sa se intelegea ca ar fi vorba despre bani.

 

Alain Modrea: Au venit cartoanele?
Zur Mosche: Da, da vino ca am primit cartoanele.
Alain Modrea: Deci, io astazi nu stiu cand exact, dar ajung la tine.
Z.M.: Obligator!
A.M.: Deci, azi sigur ajung la tine.
Z.M.: Ca au ajuns cartoanele. Bine?

A.M.: Am inteles. Te sun cand plec din Dej.

 

Alain Modrea a declarat ca celebrele cartoane urmau sa ajunga "pe mana" galeriei si ca banii primiti de la Zur Mosche reprezentau un imprumut.


Citeste si...

Vezi interceptarile telefonice care au dus la arestarea sefului Vamii Cluj, Florin Alain Modrea!

Seful Vamii Cluj, retinut de DNA pentru luare de mita, dupa ce a fost prins in flagrant! VIDEO

Vamesul Alain Modrea, acuzat de luare de mita: "Cartonasele nu inseamna bani, ci materiale pentru suporteri!" - VIDEO

Comentarii Facebook