Fostul ministru, Avram Mureșan, a vorbit la Penitenciarul Gherla despre moartea fiului său, în Kenya

 

Fostul ministru Avram Muresan a vorbit din Penitenciarul Gherla despre moartea fiului in Nairobi, Kenya.

 

Ieri ma aflam la biserica la sfanta liturghie, cand spre final m-a chemat cineva la vizita. Am fost foarte mirat pentru ca sotia mea se anuntase la vizita abia miercuri. A venit si am vazut-o pe sotia mea ca era plânsa, era intr-o stare jalnica pentru ca se tot frământa să vadă cum sa îmi facă cunoscut acest lucru care s-a întâmplat în familia noastra. Ieri în jurul pranzului am aflat. Fiul meu este unul din baieții puțini pe care îi găsim în țara asta pregătiți în domeniu. A urmat cursurile in Anglia, din clasa a VII-a l-am trimis în Anglia, liceul, facultatea tot acolo, primul masterat în Anglia, al doilea la Washington, toate în științe politice. La scurt timp după ce a terminat aceste studii a fost angajat de o firma în SUA în domeniul campaniilor electorale. A lucrat acolo trei ani de zile: Virginia, Texas, Montana.  Apoi a fost trimis in Azerbaidjan, Filipine, Columbia etc.

 

De trei ani de zile lucreaza la o firma din Anglia in acelasi domeniu. El conducea Departamentul Electoral. Unul dintre aceste proiecte era in Kenya, era vorba despre alegeri prezidentiale. A fost acolo, a venit, si-a aranjat staff-ul de campanie acolo. Lucrurile pareau ca intra in normalitate, asa ca ne-a socat pe toti aceasta veste. Nu ne-am asteptat sa se intample nimic, a fost de atatea ori acolo. Cunostea locurile. Ultima data am vorbit cu el vineri, la telefon. Legatura telefonica nu era foarte buna. Am intrerupt si am zis Dane o sa vorbim alta data. Mi-a zis ca acuma pleaca la o cina cu clientii pe care ii am aici si probabil ca duminica ma voi intoarce in tara si voi veni la tine saptamana viitoare. Si am inteles ca dupa cina s-a dus in camera de hotel iar dimineata nu a mai coborat la micul dejul. El era primul acolo, era punctula. Dupa ceva vreme s-au dus in camera si l-au gasit. Eu nu pot sa fac niciun fel de supozitie. Ma gandeam prima data daca nu a fost o presiune prea mare asupra lui, dar mi-am adus aminte ca in primavara si-a facut niste analize la sugestia mea la Londra si totul era bine. Sigur cu mici exceptii dar nu ceva care sa ne alarmeze. Am inteles ca cei de la firma din Anglia sunt acolo, au declansat o ancheta, cu sefii, cu avocati. Am incredere in ei. Sotia mea a plecat astazi spre Kenya. Eu sper sa fie adus cat mai repede acasa si sper ca despartirea sa fie crestineasca”, a declarat fostul ministru al agriculturii, Ioan Avram Muresan.

 

Dan Muresan avea 32 de ani si lucra pentru o firma britanica de consultanta politica care a pus la punct strategii electorale in tari din Africa de Sud, sud-estul Asiei si Europa de Est. Dan Muresan ocupa pozitia de coordonator al campaniilor electorale pentru clientii firmei britanice in care activa. In calitate de expert in comunicare politica a coordonat campanii electorale in Texas, Virginia si in tari din estul Europei si Africa. A absolvit London School of Economics si George Washington University, unde a obtinut un masterat in management politic si nationalism, scrie dejeanul.ro.



Vezi AICI interviul.

Comentarii Facebook