Fostii ministri ai Agriculturii Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, condamnati la cate trei ani de inchisoare

 

Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan au fost condamnati marti la cate trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Caltabosul", in care sunt acuzati de coruptie.


Ancheta a pornit de la 21 de convorbiri telefonice interceptate de DNA Alba. Protagonisti erau afaceristul Gheorghe Ciorba si fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan. Ciorba era interesat sa castige licitatia pentru doua contracte in valoare de 35 de miliarde de lei. Interceptarile telefonice dintre Muresan si Ciorba i-au condus pe anchetatori la Decebal Traian Remes, pe atunci ministru al Agriculturii, conform Mediafax.

Fostii ministri ai Agriculturii au fost trimisi in judecata in anul 2008. Procurorii anticoruptie au precizat ca Decebal Traian Remes a fost retinut pentru trafic de influenta, iar Ioan Avram Muresan, pentru complicitate la cumparare de influenta, in forma continuata, anunta DNA.

De asemenea, procurorii l-au trimis in instanta si pe omul de afaceri Gheorghe Ciorba, in sarcina caruia a fost retinuta infractiunea de cumparare de influenta, in forma continuata.

Comentarii Facebook