Fosti sefi ai IPJ Cluj, despre coruptia de la Rutiera: Avem aici POLUL coruptiei. Procurorii nu au reusit sa dovedeasca nimic VIDEO

 

Doi fosti sefi ai IPJ Cluj, Teodor Pop-Puscas si Grigore Blaga, au tras semnalul de alarma ca la Cluj avem "polul coruptiei". Ancheta ofiterilor Anticoruptie Cluj a fost un esec total, a spus amandoi in emisiunea Stiri de Cluj LIVE.

 

"Ma asteptam la o asemenea masura inca de miercuri seara. Ma asteptam la o asemenea neluare de masura ca sa spun asa pentru simplul fapt ca ma gandeam asa profesional, daca numai acelea sunt probele in dosar, ca au fost ofiterii sub acoperire si au constatat acest fapte, s-ar putea sa nu fie probe in instanta suficiente. De ce sa nu recunoastem, cei care am lucrat in operativ stim ce inseamna probe in dosar, probe directe si indirecte. Probe care duc la dovedirea unui fapt de coruptie. Eu va spun cu sinceritate ca m-am asteptat la aceasta stare de lucruri", a declarat chestorul Teodor Pop-Puscas, fost sef al IPJ Cluj.

"Eu as zice ca aici s-a gresit din faza incipienta. Intr-un comunicat al IPJ Cluj se zicea ca cei din comanda au avut date si informatii despre aceste acte ale celor de la Politia Rutiera si le-au inaintat procurorilor. Eu ma intreb, daca au avut date si informatii, de ce au lasat sa se ajunga in situatia asta? De ce nu i-au chemat la ei sa ii urecheze si sa le dea un picior undeva? Nu se poate asa! Adica trebuie in primul rand sa prevenim", a mai spus si colonelul Grigore Blaga, fost sef al IPJ Cluj.

 

Politistii din Cluj au luat MITA un BAX de BERE

 

"Am inteles ca se foloseau radare vechi, de pe care se puteau sterge informatiile si alte date ale faptuitorului. Ori daca au stiut ca radarele pot fi falsificate, de ce le-au folosit?", s-a mai intregat Blaga.

Teodor Pop-Puscas a explicat si care sunt slabiciunile acestor radare de tip vechi. "La aceste radare vechi puteai sa dai imaginea inapoi si sa o suprapui peste cealalta si sa spui ca din punct de vedere tehnic nu mai ai proba concludenta", a afirmat chestorul in rezerva.

 

Politistii clujeni din dosarul "MITA la RADAR" au fost ELIBERATI de judecatorii de la Tribunalul Cluj

 

Ambii invitati ai emisiunii Stiri de Cluj LIVE au afirmat ca anchetatorilor le-au disparut probele, avand numai "indicii si date". "Am trecut si noi prin asa ceva, si eu si domnul Blaga. Agentii cu care am avut probleme i-am dat afara din sistem, daca nu s-au putut dovedi fapte de natura penala, dar s-au putut dovedi abateri de nerespectare a disciplinei muncii. Daca lasi un astfel de element in sistem si inregistrezi asa un esec, aruncand o pata enorm de neagra asupra starii politiei din Cluj si din tara, mai ales ca aici s-a cantonat polul coruptiei, unde ajungem", a mai spsu chestorul Teodor Pop-Puscas.

 

Vezi AICI toata emisiunea incendiara.


Comentarii Facebook