Fost director tehnic din Primaria Cluj-Napoca, achitat intr-un dosar de luare de mita!


Mihai Muresan, fostul director tehnic al Primariei Cluj-Napoca, din perioada in care orasul era condus de Gheorghe Funar, a fost gasit nevinovat in dosarul de luare de mita instrumentat de DNA Cluj.

Mihai Muresan a fost trimis in judecata in martie 2007, fiind acuzat de procurori ca ar fi favorizat doua firme in castigarea unor licitatii organizate de Primaria Cluj-Napoca.

"Din probele administrate a rezultat ca, in perioada 2001-2002, inculpatul Muresan Mihai, in calitate de director la Directia Tehnica din cadrul Primariei Municipiului Cluj-Napoca, a favorizat firmele SC Ammodo Prod SRL si SC Rom Liant Construct SRL, reprezentate de inculpatul Morar Stefan Dumitru, la castigarea unor licitatii organizate de Primaria Cluj-Napoca. in schimbul ajutorului, angajatul primariei i-a pretins inculpatului Morar stefan Dumitru construirea unei case de vacanta in localitatea Apa, judetul Satu Mare", precizeaza ancehatorii.

In urma cercetarilor s-a demonstrat ca in 29 martie 2001, sotiile celor doi invinuiti, au cumparat in zona de agrement de langa lacul din localitatea Apa, judetul Satu Mare, suprafata de 8.600 mp, in parti egale, cu suma de 7.000.000 lei, teren evaluat in prezent la aproximativ 100.000 euro. "Dupa achizitionarea terenului, inculpatul Morar Stefan, folosind banii firmei Ammodo Prod, a inceput construirea a doua case de vacanta, una pentru familia sa, si una pentru inculpatul Muresan Mihai. Toate lucrarile au fost finantate de catre Morar stefan, iar inculpatul Muresan Mihai a trimis faianta, gresia si lambriurile pentru casa sa. Construirea casei a avut loc pe parcursul anilor 2001-2002, interval ce coincide cu adjudecarea mai multor licitatii de catre firmele inculpatului Morar stefan. Potrivit declaratiei acestuia, lucrarile la o singura casa ar fi costat aproximativ 500.000.000 ROL", mai arata sursele citate.

Procurorii DNA Cluj au mai aratat ca fostul director tehnic al Primariei, Mihai Muresan, considerat mana dreapta a lui Gheorghe Funar, l-a ajutat pe Morar Stefan sa castige mai multe licitatii organizate de Primarie, transmitandu-i informatii confidentiale prin care au fost atribuite contracte de reparare si modernizare a unor unitati scolare, intre care si Liceul de Muzica. Incalcand legea achizitiilor publice. "Inculpatul Muresan Mihai ii comunica inculpatului pozitiile unor lucrari pentru care trebuie sa opteze si la care anume lucrari trebuie sa suplimenteze ofertele, asigurandu-l ca va fi bine. inaintea unor licitatii cei doi invinuiti aveau intalniri discrete, aproape conspirative, in afara primariei", mai spun procurorii.

Dosarul a fost judecat initial la Tribunalului Cluj, dupa care a fost stramutat la Iasi, unde judecatorii au dispus in 2010 achitarea lui Mihai Muresan si a lui Dumitru Stefan Morar.

Procurorii DNA au facut apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Iasi, unde magistratii au mentinut sentinta Tribunalului. Procurorii anticoruptie au uzat si de ultima cale de ataca, recursul la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), insa si de aceasta data judecatorii i-au gasit nevinovati pe cei doi.

"Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi impotriva deciziei penale nr.23 din 3 februarie 2011 a Curtii de Apel Iasi – Sectia Penala si pentru Cauze cu Minori, privind pe inculpatii Muresan Mihai si Morar Stefan Dumitru. Onorariile aparatorilor desemnati din oficiu pana la prezentarea aparatorilor alesi, in suma de cate 50 lei, se suporta din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva", se arata in sentinta ICCJ.

Comentarii Facebook