Florin Piersic CERE să i se dea cafeneaua ”La Mărgelatu”, de la Cinema Florin Piersic: Am fost PACALIT

 

Florin Piersic îi solicită primarului Emil Boc să îi dea cafeneaua care funcționează în cinematograful ”Florin Piersic”. 

 

Actorul susține că, în 2011 fostul edil Sorin Apostu i-a propus lui Piersic să fie de acord ca cinematograful să îi poarte numele, iar el să preia cafeneaua de la intrare.

 

Piersic a acceptat propunerea, cu gândul că își va suplimenta pensia mica în raport cu contribuția adusă filmului românesc. ”Noi am vrut să facem o cafenea care să se numească <>. Au fost discuții bune la început dar, ulterior, spațiul a fost preluat de alții”, spune Florin Ille, asociat la societatea Piersic SRL, firmă care ar fi trebuit să preia cafeneaua. 

 

Se pare ca promisiunea făcută lui Florin Piersic nu a mai fost respectată. Spațiul respectiv a fost închiriat de RomâniaFilm SA unei societăți private, unde asociați erau doi clujeni. 

 

Prima dată ni s-a spus să facem o cerere către RomâniaFilm, fapt ce am și făcut. Am solicitat închirierea unui spațiu de la intrare. Am considerat că noul cinematograf Florin Piersic precum și o cafenea tematică sunt un omagiu adus marelui actor clujean”, spune Ille.

 

Contractul de închiriere cu societatea respectivă este acum pe cale să expire, iar apropiatul lui Florin Piersic cere ca autoritățile să îndrepte lucrurile. 

 

În februarie 2011, fostul primar Apostu declara că a discutat cu Florin Piersic, pe tema cinematografului. ”Există discuții cu Florin Piersic, sunt propuneri de la RADEF, am avut o întâlnire, așteptăm ca Florin Piersic să se hotărască. Totul depinde de artist, eu am făcut toate diligențele. Piersic este cel care trebuie să se decidă”, spunea Sorin Apostu.

 

RADEF a cedat sapatiul cafenelei societății Life Style Company SRL, care a și făcut modernizarea cinematografului ”Florin Piersic”. Asociat la această firmă este Călin Așchilean.

 

Florin Piersic: M-au oprit multi pe strada sa ma intrebe daca cinematograful Republica e al meu! - VIDEO

-------------------

UPDATE

 

Primăria Cluj-Napoca nu a avut nicio discuție privind cafeneaua La Mărgelatu, pentru că acel spațiu nu se află în proprietatea RADEF. Societatea care funcționează acolo are contract cu RADEF.

 

Discuțiile au fost ca actorul să accepte ca cinematograful să îi poarte numele și a fost informat că această cafenea va purta numele celui mai cunoscut personaj interpretat de marele actor. Florin Piersic a fost de acord și a acceptat această inițiativă, lucru comunicat mass-mediei la conferințele de presă. 

Comentarii Facebook