Floreștiul se schimbă la față, an de an! Mămică din Florești: „Noile imobile arată tot mai bine, deci se poate, dacă primăria își face treaba”


Floreștiul se schimbă la față! În fiecare an, comuna cunoscută în ultimul deceniu ca „dormitorul Clujului” face curățenie în haosul imobiliar și se îndreaptă către un statut mai autonom, mai puțin dependent de Cluj-Napoca. Unii floreșteni spun că deja văd diferența, pentru că noile ansambluri imobiliare „arată tot mai bine” și sunt mai aproape de necesitățile celor care aleg Floreștiul pentru a-l numi „acasă”.

„Anii trecuți scriam despre cum ar trebui să fie ridicate ansamblurile și ce se poate face (spații verzi obligatorii, distanțe, mini locuri de joacă, puncte gospodărești, etc), lucruri normale ce trebuiau cerute la autorizare dezvoltatorilor imobiliari. 

În ultima vreme am observat la noile imobile recepționate că arată tot mai bine, deci se poate, dacă primăria își face treaba și dezvoltatorii gândesc și pentru bunăstarea viitorilor locatari (își scot banii prin prețuri). Vă dați seama dacă la fiecare ansamblu aveam câteva alei și mini locuri unde să se poată juca cei mici în siguranța lângă bloc.... 

Nu-i cunosc, nu îi promovez. Am postat în trecut poze și de la blocurile din alte locații”, a transmis floreșteanca pe un grup de Facebook. 

Comuna Florești a înregistrat în ultimii ani o creștere uriașă a populației. Mulți dintre noii locuitori lucrează, de fapt, în Cluj, dar au venit în Florești pentru că aici locuințele erau mai ieftine. Din acest motiv, localitatea este numită și „dormitorul” Clujului. În primii ani de migrație intra-regională, oamenii care ajungeau aici se întâlneau cu o serie de probleme. Floreștiul era doar un „loc pentru dormit”, fără infrastructura necesară întemeierii unei familii (fără școli, grădinițe, drumuri, spații verzi). Acum însă comuna se schimbă la față treptat, iar oamenii simt diferența.

Amintim că, localitatea Florești s-a bucurat de o creștere dublă a populației. Comuna a ajuns la o populație rezidentă de 52.735 persoane (cu 29.922 persoane mai mult decât în 2011), așadar, în decurs de un deceniu, populația rezidentă a comunei Florești a crescut de 2,3 ori, potrivit datelor de la ultimul recensământ al populației. 

Comentarii Facebook