Duminica 3 Iulie

Floreștiul s-a mobilizat pentru refugiații din Ucraina! - FOTO


Locuitorii din Florești, chemați de Primărie să ajute refugiații, s-au pus în mișcare. Spre vama Sighet au plecat tone de ajutoare. 

Acest sfârșit de săptămână a fost unul dintre cele mai intense, de la inițierea Apelului la Solidaritate, lansat în numele Primăriei și al meu personal, pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina.

Colete cu produsele necesare, alimentare sau nealimentare au fost livrate de câteva ori în această săptămână, în funcție de cererile primite și de necesități, familiilor cazate în locuințe puse la dispoziție pe raza comunei, sau în apropiere.

Le mulțumesc pentru implicare partenerilor noștri și locuitorilor Floreștiului. Le mulțumesc pentru seriozitatea și implicarea de care dau dovadă și modul exemplar în care au înțeles să își ofere ajutorul.

Cel mai mare transport, un camion de 7,5 tone, cu bunuri de primă necesitate, dar și alimente, produse de igienă, a pornit de la Florești pentru copiii și adulții găzduiți de autorități și de către mănăstiri în zona Sighet.

Acestuia i s-au adăugat alte cinci autoutilitare care s-au îndreptat spre zona de graniță cu produsele donate de floreșteni, către asociații de caritate care oferă o masă caldă refugiaților cazați în Parohia Botiz, sau direcționate în funcție de nevoi de către Primăria Sighet”, a explicat primarul Bogdan Pivariu.

page.jpg

Acesta a spus că este împotriva războiului.

Nu ne dorim ca acest conflict să mai continue.

Îmi doresc ca familiile pe care le-am cunoscut și cărora le-am aflat poveștile de viață să nu se mai simtă dezrădăcinați, nici deznădăjduiți.

Îmi doresc să își regăsească speranța că se vor întoarce acasă sau dacă nu mai e posibil, că își vor găsi un rost sub alte zări.

Îmi doresc să îi fi cunoscut pe toți cei care ne-au cerut ajutorul și găzduirea în mod onest, în alte condiții și să nu aibă nevoie de îmbrățișarea unor străini care le aduc un pachet cu mâncare”.

Comentarii Facebook