Sambata 28 Ianuarie

Floreșteni prinși la furat de copaci în pădurea Hoia. Tăiaseră deja o căruță de lemne FOTOJandarmii clujeni au depistat, dumincă, trei persoane care tăiau ilegal material lemnos dintr-o zonă octotită de lege.

În data de 7 februarie a.c., în jurul orei 13.30, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, aflat în patrulare în Pădurea Hoia din apropierea municipiului Cluj-Napoca, au depistat trei bărbaţi care tăiaseră ilegal material lemnos, specia gorun, respectiv păr sălbatic”, informează IJJ Cluj.

Toţi cei trei bărbaţi sunt domiciliaţi în localitatea Floreşti din judeţul Cluj.

La fața locului s-a deplasat și un reprezentant al Ocolului Silvic Cluj, care a estipat paguba cauzată de aceștia la 1.200 lei.

Cele 30 bucăţi material lemnos de 3 m lungime fiecare au fost date în custodia Ocolului Silvic Cluj, iar pe numele persoanelor în cauză, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru fapte susceptibile de a fi infracţiune de ”tăiere fără drept de arbori ”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 107, alin. 2, lit.c) din Codul silvic(Legea 46/2008 actualizată), dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook