Duminica 24 Septembrie

Fiul președintelui Siriei, Bashar al-Assad, prezent la Cluj: Matematica este pasiunea vieții mele

 

Hafez al-Assad, fiul preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, participă la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj.

 

Concursul a fost dificil, ca de obicei. Acest an a fost puţin mai dificil pentru mine, a trebuit să trec printr-un bacalaureat, am fost puţin preocupat, dar cel mai important lucru este să te concentrezi pe rezolvarea problemelor, atât cât poţi. Dintr-un anumit punct de vedere, concursul din acest an a fost mai greu pentru mine decât cel de anul trecut, pentru că anumite puncte tari diferă de la concurent la concurent, poate pentru unii a fost mai uşor, dar pentru mine a fost mai provocator”, a spus Hafez al-Assad.

 

Sper să obţin un rezultat bun la olimpiadă, dar competiţia este strânsă şi sunt mai bucuros să adun note pentru echipă decât premii pentru mine. Matematica este, evident, pasiunea mea, încă din copilărie. Fiecare copil are o pasiune pentru ceva, a mea este matematica”, a mai adăugat Hafez al-Assad.

 

Tânărul nu se consideră o persoană specială, cu toate că foarte mulți îi acordă atenție sporită.

 

Hafez al-Assad a mai participat la olimpiadele internaționale din Hong Kong şi Rio de Janeiro, în 2016, respectiv 2017. El vrea să studieze ingineria.

Comentarii Facebook