Firmele de pază din Cluj, ,,vizitate” de inspecția muncii. S-au împărțit amenzi de zeci de mii de lei


Inspecția muncii a făcut o serie de controale la firmele de pază din Cluj. Aceștia au verificat peste 30 de angajatori din județ și au dat amenzi de peste 30.000 de lei.

,,Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a desfășurat acțiunile de control  la angajatorii care desfășoară activități de protecție și gardă în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, în perioada 22 februarie – 1 martie.

Acestea au vizat verificarea modului de respectare a prevederile privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă; măsuri de intrare în legalitate și sancțiuni contravenționale corespunzătoare; creșterea gradului de conștientizare a angajaților și angajatorilor în privind necesitatea respectării prevederilor în domeniul relațiilor de muncă.”, a transmis ITM Cluj.

Cu ocazia acestei campanii ITM Cluj a efectuat controale la 33 de angajatori din județul Cluj, iar inspectorii au aplicat amenzi de 31.000 de lei. Șapte amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor privind timpul de muncă. Au fost dispuse 23 de măsuri, în vederea remedierii neconformităților constatate.

Potrivit sursei citate trei amenzi au fost date pentru neplata muncii prestate de către salariați în zilele de sărbătoare legală; netransmiterea în Revisal, în termen legal, a elementelor contractului colectiv de muncă; neeliberarea documentelor solicitate de către angajat la încetarea raporturilor de muncă.


Comentarii Facebook