Fiii primarului din Căpușu Mare recunosc că i-au administrat unui țigan o bătaie ”ca la carte”

 

Cei doi fii ai primarului din Căpușu Mare, proprietarii unor stâne de oi, sunt în conflict deschis cu țiganii din localitate. 

 

Cele două tabere și-au lansat ancuzații dure, cei doi fii ai primarului Gheorghe Iancu din Căpușu Mare fiind într-un conflict mai vechi cu țiganii, pe care îi acuză că și-au format o mafie locală, preferând să fure în loc să muncească. 

 

Miercuri seara, s-a consumat un nou episod al acestui conflict. Gelu și Bogdan Iancu, fiii primarului Gheorghe Iancu, i-au cerut socoteală unuia dintre foștii angajați de la stână, iar totul s-a lăsat cu o bătaie ”ca la carte”.

 

Bogdan Iancu spune că a fost lovit peste spate cu un bâtă și că a depus plângere la poliție. 

 

Eu l-am luat la întrebări pe Papp Claudiu, care a fost la mine la oi și l-am iertat pentru că a furat și l-am mai ținut 8 luni, timp în care o mai tot dispărut din turmă. I-am făcut plângere de un an și șase luni la Poliție, pentru 42 de oi și 37 de miei.

 

M-am oprit să-l iau la întrebări și el a început să mă înjure. M-am dat jos din mașină. L-am întrebat ce bani trebuie să îi dau, pentru că el a vorbit prin sat că îi sunt dator. I-am spus să vină să îi dau banii. El s-a dat jos din mașină și a fugit în curtea unor oameni. După ce a ieșit a luat-o la fugă și ne-am luat după el, dar ne-am oprit. Ne-am întors la mașină, am trecut pe lângă individul celălalt, pe care nici nu știu cum îl cheamă. Când am trecut pe lângă el, la un metru și jumătate, m-a lovit cu bâta pe la spate, peste cap și peste coaste. Fratele meu era lângă mine și l-a luat și l-a bătut așa cum scrie la carte. Normal că nu l-a lăsat pentru că mie mi-au paralizat mâinile și nu m-am mai putut apăra.

 

S-au adunat 10 - 12 țigani, femei și bărbați, care au sărit pe noi. Dacă nu ne urcam în mașină ne linșau pe amândoi. M-am urcat în mașină și m-am dus la UPU, de la 19.00 până la ora miezul nopții.

 

Doamna Rostaș Dorina își spune președinta țiganilor. Le ia alocațiile, le dă bani cu camătă și îi are pe toți la mână”, a spus Bogdan Iancu.

 

Tânărul susține că și-a scos certificat medico-legal și are 5 zile de îngrijiri medicale.

 

Familia primarului acuză comunitatea romă că preferă să nu muncească, ci să fure și că fac numai probleme în localitate. 

 

Citește AICI acuzațiile lansate de gruparea romă.

Comentarii Facebook