Copiii unui primar din Cluj, acuzați că TERORIZEAZĂ localnicii / UPDATE: E o mafie a țiganilor

 

UPDATE

 

Tinerii acuzați susțin că sunt nevinovați și că cei implicați sunt foști angajați de-ai lor care fură și mint.

 

Eu l-am luat la întrebări pe Papp Claudiu, care a fost la mine la oi și l-am iertat pentru că a furat și l-am mai ținut 8 luni, timp în care o mai tot dispărut din turmă. I-am făcut plângere de un an și șase luni la Poliție, pentru 42 de oi și 37 de miei.

 

M-am oprit să-l iau la întrebări și el a început să mă înjure. M-am dat jos din mașină. L-am întrebat ce bani trebuie să îi dau, pentru că el a vorbit prin sat că îi sunt dator. I-am spus să vină să îi dau banii. El s-a dat jos din mașină și a fugit în curtea unor oameni. După ce a ieșit a luat-o la fugă și ne-am luat după el, dar ne-am oprit. Ne-am întors la mașină, am trecut pe lângă individul celălalt, pe care nici nu știu cum îl cheamă. Când am trecut pe lângă el, la un metru și jumătate, m-a lovit cu bâta pe la spate, peste cap și peste coaste. Fratele meu era lângă mine și l-a luat și l-a bătut așa cum scrie la carte. Normal că nu l-a lăsat pentru că mie mi-au paralizat mâinile și nu m-am mai putut apăra.

 

S-au adunat 10 - 12 țigani, femei și bărbați, care au sărit pe noi. Dacă nu ne urcam în mașină ne linșau pe amândoi. M-am urcat în mașină și m-am dus la UPU, de la 19.00 până la ora miezul nopții.

 

Doamna Rostaș Dorina își spune președinta țiganilor. Le ia alocațiile, le dă bani cu camătă și îi are pe toți la mână”, a spus Bogdan Iancu.

 

Tânărul susține că și-a scos certificat medico-legal și are 5 zile de îngrijiri medicale.

 

---------------------------- 

Copiii primarului din Căpușul Mare, județul Cluj, bat oamenii din localitate pentru că nu vor să muncească pentru ei. 

 

Gelu și Bogdan Iancu, doi tineri, fiii primarului Gheorghe Iancu din Căpușu Mare, i-au luat la bătaie pe mai mulți tineri, mulți romi, pentru că nu voiau să lucreze pentru ferma lor.

 

Primarul comunei Căpușu Mare este Gheorghe Iancu este fermier la origini, dar a cedat fermele de oi, celor doi copii ai săi, Gelu și Bogdan. ”Toată lumea știe că saivanele sunt ale primarului Iancu. Are acum și 1.800 de oi. Vine cu mașina primăriei să inspecteze ce fac ciobanii și dacă l-au mai furat sau nu”, spune doamna Dorina, o femeie care a prelut rolul de lider al victimelor celor doi ai primarului.

 

Miercuri la prânz, spune Dorina, cei doi fii ai primarului au oprit mașina lângă un tânăr de 22 de ani, pe care au vrut să îl lovească cu pumnul. Martor la incident este Claudiu Papp. ”Eu am un handicap la un picior și umblu mai greu. Miercuri am fost să cumpăr pâine și când am ieșit din magazin, am văzut mașina în care erau cei doi fii ai primarului și un alt sătean, Flaviu Iancu. La un moment dat, am văzut cum au vrut să îl lovească cu pumnul în față pe Iancu, dar acesta a fugit. Cei doi frați s-au luat la fugă după el dar nu l-au prins, iar când s-au întors m-au bătut pe mine că de ce i-aș fi împiedicat să fugă după respectivul, dar eu umblu mai greu și nu am apucat să mă trag la timp. M-au bătut foarte tare”, povestește Claudiu Papp, care a fost aruncat într-un pârâu de frații bătăuși. ”Am zis că nu mă duc cioban la ei la stână, pentru că ei nu își respectă angajații. Atunci m-au bătut. Eu am mai fost cioban la ei dar niciodată nu au plătit cum trebuie. Am primit 800 de lei din care ne scădeau banii dacă murea câte o oaie”, spune și Claudiu.

 

Miercuri seara, cei doi frați Iancu au venit barul din sat cu intenția de a-i bate pe toți țiganii care se aflau acolo. Acolo l-au snopit în bătaie pe Ionuț Rostaș.

 

Cei doi frați au fost chemați la Postul de Poliție din Căpușu Mare, unde a venit și primarul Gheorghe Iancu și a trecut la amenințări, a mai povestit doamna Dorina. ”A sărit în drumul mare și a făcut scandal. Primarul ne-a amenințat că ne dă foc la case după care ne-a înjurat ca la ușa cortului cu polițiștii de față”, spune Dorina.

 

Pe surse, primarul Iancu ar fi concesionat celor doi copii ai săi, peste 80 la sută din pășunea comunală a comunei Căpușu Mare. Afacerile familiei, susțin unii localnici ar fi înfloritoare deoarece doar subvenția de la APIA, pe care ar fi primit-o cei doi frați, în urma activității de fermieri ar fi fost de 97.000 de euro, sumă destul de importantă având în vedere condițiile economice actuale de la noi din țară, scrie evz.ro.

Comentarii Facebook