Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa are loc la Cluj-Napoca


Cea de-a 18 -a ediție a Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa (UTE Fest) debutează marți, 19 noiembrie 2019, la Cluj-napoca, după o absență de 11 ani.

UTE Fest reunește, în perioada 19-30 noiembrie, la Teatrul Maghiar de stat Cluj spectacole din Italia, Grecia, Serbia, Portugalia, Luxemburg, România, Bulgaria, Rusia, Republica Cehă, Ungaria, Germania. 

Evenimentul debutează de la ora 19.00, în Sala Mare, cu premiera Teatrului Maghiar de Stat Cluj, Mutter Courage și copiii ei de Bertold Brecht – Paul Dessau, în regia cunoscutului regizor Armin Petras. Spectacolul este realizat în coproducție cu Staatsschauspiel Dresden.

Miercuri, 20 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala Studio, este programat Concord floral de Jordan Tannahill, pus în scenă de Ferenc Sinkó la Teatrul Maghiar de Stat Cluj. 

De la ora 20.00, în Sala Mare, se joacă Nel tempo degli dèi – Il calzolaio di’Ulisse (În epoca zeilor – Pantofaru lui Odiseu) de Marco Paolini și Francesco Niccolini, un spectacol al Piccolo Teatro di Milano pus în scenă de Gabriele Vacis.

Program și prezentare spectacole: http://www.utefestcluj-huntheater.ro/ro/

Finanțatori: Ministerul Culturii, Guvernul Ungariei și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook