Festivalul National de Teatru "VICEVERSA" lanseaza un concurs pentru actori, scenografi si regizori!

 

Compania de teatru "VICEVERSA" pune la dispozitia celor care iubesc actoria un concurs in care-si pot inscrie piesele de teatru, pana in 9 aprilie 2012, iar rezultatele vor fi anuntate in 15 aprilie.

 

Festivalul National de Teatru se afla la cea de-a IV-a editie si se adreseaza tinerilor iubitori de actorie care doresc sa se afirme in acest domeniu. In concurs se pot inscrie trupe de liceeni cu maxim 12 actori intr-o trupa, care vor pune in scena o piesa in limba romana care sa nu depaseasca 1 ora si 30 de minute. Piesele vor fi prezentate in cadrul concursului pe scena Casei de Cultura a Municipiului, fiind evaluate de un juriu de specialitate in perioada 11-13 mai, perioada in care intrarile la spectacole vor fi deschise publicului larg. 

 

De asemenea, participantii vor lua parte la workshop-uri pe teme legate de arta spectacolului, sustinute de profesionisti clujeni. 

 

"Scopul festivalului este de a oferi liceenilor un cadru organizat unde isi pot exersa talentul, unde pot cunoaste alti tineri care au aceleasi pasiuni. De asemenea, au sansa de a fi evaluati de un juriu profesionist. Acest lucru este foarte important pentru un licean, care are nevoie mereu de o confirmare. Aceasta confirmare – in cazul de fata – daca vine de la un actor, sau regizor ii intareste increderea in talentul sau si il motiveaza sa munceasca in continuare", a declarat Rudolf Herteg, coordonatorul "VICEVERSA".

 

Reprezentatiile vor fi jurizate de catre actori ai Teatrului National "Lucian Blaga" Cluj-Napoca, teatrologi si regizori din Cluj-Napoca.

 

Categoriile pentru care se vor acorda premii sunt:

-Cel mai bun actor/actrita in rol principal

-Cel mai bun actor/actrita in rol secundar

-Cea mai buna scenografie

-Cea mai buna regie realizata de catre elevi 

-Premiul pentru cel mai bun spectacol si in plus locurile II, III si mentiuni

 

Inscrierile se fac pana in 9 aprilie, data postei, trimitand o inregistrare a piesei sau a fragmentelor din piesa care urmeaza sa fie prezentata pe un DVD in format DVD, AVI, mpeg, la adresa Casa de Cultura a Municipiului Cluj-Napoca, Piata Unirii, nr 24, cod postal 400113, Cluj-Napoca, judetul Cluj. 

 

Taxa de participare este de 70 RON/membru pentru formatile din afara Clujului care necesita cazare si masa, si 10 RON/membru pentru trupele de teatru din Cluj-Napoca. 

 

Pentru mai multe detalii despre inscrieri intrati AICI.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook