Festivalul Luminii, Cluj, 19 mai! Parcul Detunata va fi invadat de lumina. Vezi harta parcului


Parcul Detunata va gazdui, sambata, 19 mai, cea de-a 8-a editie a Festivalului Luminii organizata de Cercetasii Romaniei, filiala Cluj-Napoca.

In cadrul acestei editii a festivalului vor fi implicati 40 de cercetasi si 100 de voluntari care va vor astepta cu 15000 de gulgute (cutiute obtinute prin plierea manuala a hartiei), jonglerii cu foc, muzica live, expozitie de fotografie si grafica, iar in timpul
zilei se vor desfasura diferite activitati si jocuri pentru copii (la amfiteatrul din parc, incepand cu ora 14).

Din dorinta de a promova un alt parc decat cele cu care v-au obisnuit pana acum, cercetasii au ales anul acesta parcul Detunata, aflat in cartierul Gheorgheni, langa Scoala Internationala si Liceul Teoretic "Lucian Blaga", cu acces de pe Aleea Detunata.

 

Prima editie a festivalului a avut loc in Cluj-Napoca, in 2004, cu 180 de gulgute si 15 cercetasi sub denumirea "Seara viselor implinite". De atunci, festivalul a crescut cu fiecare editie, iar in 2008 a fost organizat ca festival sincron in 9 orase din tara. Anul acesta festivalul va fi gazduit de 23 de localitati : Alba-Iulia, Arad, Bacau, Bistrita, Brasov, Braila, Bucuresti, Cluj-Napoca, Deva, Hunedoara , Iasi, Liteni, Miercurea Ciuc, Onesti, Oradea, Pascani, Pildesti, Rm. Valcea, Seini, Tg. Jiu, Tg. Mures, Timisoara si Tulcea.

 

Comentarii Facebook