Femei și bărbați, în fustă pe bicicletă prin Cluj-Napoca - FOTO

 

Zeci de femei în fustă au participat la prima ediție a Skirt Bike Cluj. La eveniment au luat parte și bărbații, condiția a fost să poarte și ei fustă.

 

Organizatorii au vrut să arate că mersul pe bicicletă este recomandat și femeilor elegante, neavând numai o latură sportivă. 

 

Grupul de bicicliști în fuste s-a adunat în fața clădirii Cazino, din Parcul Central ”Simion Bărnuțiu”, sâmbătă, în jurul orei 15.00. De acolo, bicicliștii, femei și câțiva bărbați în fuste, au pornit într-un marș prin centrul orașului. 

 

Este un super eveniment în care putem arăta că suntem europeni. Am văzut prin Franța și Germania oameni la costum care merg pe bicicletă, doamne în fuste care merg la serviciu. Și noi putem face acest lucru și să ne schimbăm”, a spus Ioana, participantă la Skirt Bike Cluj.

 

Evenimentul este destinat femeilor si nu numai, împreună cu Clubul de Cicloturism Napoca și Reacție în lanț ne dorim să fim ambasadoarele mersului pe bicicleta în fața autorităților locale, să atragem atenția asupra situației actuale a pistelor de biciclete, rastelurilor publice și altor infrastructuri biciclistice din Cluj-Napoca precum și perspectivelor de dezvoltare”, a spus organizatorii.

 

Foto: Silvana Dumitrescu

Comentarii Facebook