”Farmaciștii” din Cluj au fost arestați, după ce au vândut în SUA medicamente de 12 milioane de euro

 

Judecătorii Tribunalului Cluj au dispus arestare a 11 persoane din lotul de 14 care formau rețeaua ”farmaciștilor” acuzată de DIICOT de trafic cu medicamente de mare risc.

 

Joi, 25 ianuarie, au fost făcute percheziții în diverse locații din Cluj-Napoca. Judecătorii au decis arestarea a 11 persoane: Cosmin Muntean (capul rețelei), fratele acestuia Cristian Muntean, Laurențiu Piroș, Gabriel Dorin Poruțiu, Corina Muntean, Grigore Emilian Miron (cărăuș), Zoița Denisa Pop (farmacist), Irina Melania Vermeșan (farmacist), Dana Litan (farmacist), Sergiu Boldiș (cărăuș), Cătălin Dan Răzvan (cărăuș).

 

Trei peroane au fost plasate în arest la domiciliu: Monica Dreve, Dana Matei Șandor și Laura Bolojan. Procurorii DIICOT Cluj susțin că aceste trei persoane aveau un rol important în această rețea, în sensul că aveau rolul de a gestiona evidența tuturor comenzilor preluate sau livrate de pe cele trei site-uri create de Cosmin Muntean, așa zise farmacii virtuale, a sumelor de bani încasate sau de încasat prin sistemul de transfer rapid, cât și pentru conturile bancare deschise la diferite instituții bancare.

 

Perchezțiile au fost făcute în colaborare cu agenții de la DEA, Agenția Antidrog din SUA.

 

Agenții americani au asistat și la ședința în care s-a dispus arestarea celor 11. Unul dintre avocații apărării a reclamat că prezența americanilor în sala de judecată contravine Codului de Procedură Penală. ”Suntem convinși că magistrații de la Curtea de Apel Cluj nu vor fi impresionați de prezența polițiștilor americani și vor analiza în detaliu probele adunate până acum, în acest dosar, culmea, tot de către agenții americani și vor constata că urmărirea penală poate fi efectuată fără a se dispune luarea măsurii arestului preventiv. Până acum avem doar păreri transatlantice care au influențat decizia magistratului. Cu siguranță că acest efect va dispărea odată cu judecarea contesației”, a spus avocatul clujean.

Comentarii Facebook