Miercuri 24 Aprilie

Familiile din Florești afectate de incendiul celor șapte apartamente de pe strada Porii, cazate în pensiuni. Vecinii vor să dea o mână de ajutor


Un incendiu puternic a izbucnit joi, 7 aprilie, în jururl orei 15:15, pe strada Porii din localitatea Florești. Mai multe familii au rămas cu scrum și cenușă din ceea ce cu o zi în urmă numeau „acasă”, după ce incendiul a durat nu mai ăuțin de patru ore.

Primarul localității Florești, Bogdan Pivariu, a declarat că familiile care și-au pierdut apartamentele și bunurile în incendiul devastator de joi după-masa, vor fi cazate la pensiunile aflate în apropierea străzii Porii. 

Capacitatea de mobilizare a comunității noastre locale este demnă de respect. Din păcate, am înregistrat astăzi o situație nefericită, prin incendiul violent declanșat la imobilul de pe strada Porii, în Florești. Vreau să știți că toate familiile care și-au pierdut agoniseala de-o viață în urma incendiului, vor primi găzduire la pensiuni din Florești, care oferă autorității locale sprijin necondiționat, la primul apel de ajutor”, a transmis ieri seară primarul comunei Florești.

Am finalizat împreună cu colegii din primărie lista celor care au nevoie de cazare, vor fi îndrumați către locațiile de cazare și li se va asigura sprijinul de urgență. În următoarele zile, împreună cu specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, va fi făcută o primă evaluare și vom decide asupra etapelor care urmează pentru limitarea efectelor dezastrului”, a mai transmis Bogdan Pivariu. 

Incendiul de pe strada Porii a nimicit șapte apartamente

În urma flăcărilor de joi au rămas șapte apartamente complet distruse și două apartamente distruse în proporție de 50%. Din cele șapte locuințe distruse complet au mai rămas doar bucăți de metal, bucăți de mobilier și multă cenușă, alte bunuri nu au putut fi salvate.

Nu mai puțin de șapte autospeciale au intervenit joi pentru stingerea flăcărilor care se întindeau și spre celelalte apartamene din bloc. „Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca au intervenit la un incendiu care a afectat un bloc de locuințe din comuna Florești. La fața locului au fost trimise șapte autospeciale, iar apelul de urgență a venit în jurul orei 15:01. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că flăcările s-au manifestat generalizat, cuprinzând acoperișul imobilului, care era format și din elemente de lemn”, au transmis  reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj.

De asemenea, vântul a favorizat propagarea flăcărilor. Acestea s-au manifestat pe o suprafață de aproximativ 400 mp și au distrus complet șapte apartamente. De asemenea, încă două apartamente sunt afectate în proporție de 50%. Toți locatarii s-au auto-evacuat și nu au existat victime. Ulterior, o femeie de 43 de ani a suferit un atac de panică și a fost consultată de echipajul SMURD, fără a fi transportată la spital. Misiunea pompierilor s-a încheiat în jurul orei 19:00. O comisie special întocmită va stabili cauza de la care a pornit incendiul”, au mai transmis aceștia.

„Om pe om ajută!”

Inclusiv vecinii familiilor afectate de incendiu s-au mobilizat și au început chiar de aseară să strângă donații.

 „Haideți să îi ajutăm pe vecinii noștri care au avut nenorocul să treacă astăzi prin nenorocirea aceasta mare. Nu mai au nimic, le-a ars totul, iar acum singura speranță mai sunt apropiații, cei din jurul lor care pot da o mână de ajutor. O să începem colectarea de donații în contul a trei familii, deocamdată, și pe parcurs vom aduna niște bănuți și pentru celelalte familii. Haideți să facem un bine unor oameni care trec prin momente grele! Om pe om ajută!”, a transmis pe Facebook o locuitoare a comunei Florești.


Comentarii Facebook