Facebook va cenzura mai puțin conținut. Ce anunță compania



Facebook a primit critici dure pentru cenzurarea greșită a unor articole sau fotografii, acestea fiind marcate drept conținut inadecvat, însă lucrurile par să se schimbe.

Recent, Facebook a anunțat că va permite utilizatorilor să posteze conținut care încalcă regulile, dacă acesta este un material relevant și informativ, mai exact conținut de tipul știrilor. Compania va lucra alături de comunitate și de parteneri pentru a afla ce este ”important” pentru interesul public, iar schimbările vor fi implementate folosind noi unelte și decizii, potrivit playtech.ro.

Intenția noastră este să arătăm mai multe imagini și povești, dar fără să arătăm conținut grafic minorilor și altor persoane care nu vor să vadă așa ceva”, spun Joel Kaplan și Justin Osofsky, vicepreședinți ai Facebook.

Rețeaua socială a fost nevoită să aducă în repetate rânduri conținut cenzurat, în ultima perioadă, precum împușcături surprinse de videoclipurile live de pe Facebook, dar și fotografii istorice care conțin nuditate.

De aasemenea, cmpania s-a bazat până acum pe algoritmi și pe automatizare pentru a oferi știri utilizatorilor, dar și acest sistem a fost criticat pentru că nu știe să deosebească știrile adevărate de cele false, iar acum Facebook pare că se întoarce către utilizatorii reali pentru a înțelege ce e mai bine pentru comunitate.

Astfel, aceștia vor lucra cu experți din diverse domenii: jurnaliști, fotografi, oameni ai legii și nu numai, pentru a oferi mai multe tipuri de conținut. Facebook nu a oferit încă un comentariu, după ce digitaltrends.com au cerut mai multe detalii.

Comentarii Facebook