Trenul Nostalgia, cu 1000 de cetateni maghiari, a oprit in Gara Cluj cu destinatia Sumuleu Ciuc - Galerie FOTO si VIDEO

 

Trenul Nostalgia care duce 1000 de cetateni maghiari la sarbatoarea de la Sumuleu Ciuc, judetul harghita, a oprit astazi pentru circa 15 minute si in Gara Cluj. Oamenii au fluturat steagurile Ungariei in momentul in care au ajuns la Cluj.

 

Unii dintre ei au declarat ca Transilvania are un loc special in inima maghiarilor pentru ca a facut parte din Ungaria Mare. "Venim aici de ani buni si o sa o facem in continuare. Este o sarbatoare mare la Sumuleu Ciuc, dar venim si pentru ca iubim Transilvania", a declarat Ildiko Gyongy. Ea a plecat din Romania acum 36 de ani si s-a stabilit in tara vecina, dar spune ca vine de fiecare data cu draga acasa, in Transilvania.

 

Trenul Nostalgia are 13 vagoane si din Ungaria pana la Sumuleu Ciuc face mai multe opriri, dar nimeni nu are voie sa urce. O alta garnitura de tren a intrat in tara pe la Arad si va merge pe la Brasov pentru a ajunge in cele din urma tot la Sumuleu Ciuc.

 

La sarbatoarea de langa Miercurea Ciuc vor asista duminica circa o jumatate de milion de oameni. Sarbatoarea secuilor de la Sumuleu Ciuc este una cu traditie si aduna oameni din toata lumea.

Comentarii Facebook