Expozitie de carti vechi la Biblioteca Academiei Cluj


Carti din secolele XV si XVI vor fi prezentate in cadrul expozitiei aniversare "Comori bibliografice", la Biblioteca Academiei Cluj, in perioada 26 septembrie - 2 octombrie.

"Primaria municipiului Cluj-Napoca in parteneriat cu Academia Romana, Filiala Cluj si Arhivele Nationale, Filiala Cluj organizeaza, la implinirea a 150 de ani de la infiintarea Asociatiei ASTRA, expozitia aniversara 'Comori bibliografice'. Expozitia reprezinta un inceput pentru redescoperirea valorilor bibliografice clujene ascunse, sau mai putin cunoscute publicului larg, ce se gasesc in depozitul Bibliotecii Academiei, Filiala Cluj de pe strada Mihail Kogalniceanu. Aceasta cuprinde carti vechi din secolele XIII si XIV. Exista numeroase editii de carte rara din secolele XV si XVI, precum si editii istorice ale Bibliei. Biblioteca Academiei, Filiala Cluj este cea mai mare din tara depasind si pe cea din Bucuresti. Depozitul bibliotecii este de 50 kilometri liniari si este ocupat cu carti pana in prezent pe 32 kilometri liniari", a precizat purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, oana Buzatu.
 
Asociatia Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman (ASTRA) s-a infiintat in perioada 23 octombrie - 4 noiembrie 1861. In prezent, ASTRA are raspandite, atat in tara, cat si in afara granitelor peste 70 de filiale.
 
Expozitia de la Biblioteca Adademiei va fi deschisa in perioada 26 septembrie - 2 octombrie, la sediul de pe strada Mihail Kogalniceanu nr. 12-14, intre orele 9.00 - 18.00.

 

Vezi si...

Carti de 6 miliarde de euro la Biblioteca Academiei Cluj! Afla cand le poti vedea VIDEO

Comentarii Facebook