Comemorarea victimelor decedate in accidente rutiere, pe Bulevardul Eroilor, cu ocazia Saptamanii prevenirii criminalitatii


Politistii clujeni organizeaza in perioada 26 - 30 septembrie cea de-a sasea editie a evenimentului "Saptamana prevenirii criminalitatii", proiect care se deruleaza la nivelnational.

Politistii vor organiza in urmatoarele 7 zile actiuni in scoli si in trafic.

Una dintre acestea se va derula in 30 septembrie, cand "in Cluj-Napoca, pe Bulevardul Eroilor va fi organizata o activitate simbolica de comemorare a victimelor accidentelor rutiere, decedate pe parcursul anului 2011" si la care vor participa elevi, varstnici si voluntari.

Vezi programul evenimentului:

Luni 26 septembrie 2011
Activitati dedicate prevenirii infractiunilor contra patrimoniului

Activitati dedicate prevenirii furturilor din autoturisme si din locuinte:
- politistii de prevenire, cei de proximitate si cei de la sectiile de politie rurala vor desfasura campanii stradale de informare a cetatenilor cu privire la masurile de protectie pe care le pot aplica in vederea prevenirii furturilor din autoturisme si din locuinte.

Actiunile vor viza cu precadere zonele care au fost identificate de politisti ca fiind cu risc ridicat de comitere a furturilor din locuinte.

In acelasi timp, vor avea loc intalniri cu grupuri tinta. (ex. membri ai asociatiilor de proprietari sau persoane varstnice, in centre de pensionari).

Exemple de activitati:
- Ora 12.30 – activitate informativa la Clubul Pensionarilor din cartierul Zorilor - locuinte, inselaciuni, etc.;
- Ora 14.45 - actiune stradala zona centrala (actiune la care vor participa politisti de prevenire si voluntari, loc de intalnire Centrul de Prevenire a Criminalitatii – Piata Unirii nr. 1-3).

Marti 27 septembrie
Activitati dedicate prevenirii delincventei juvenile in unitatile de invatamant

- politistii de proximitate si cei de la nivelul fiecarei sectii de politie rurala vor desfasura activitati educativ-preventive in unitatile de invatamant.

Exemple de activitati:
- Ora 10.00  - lansarea Proiectului de prevenire a delincventei juvenile - Liceul Teoretic Ana Ipatescu din municipiul Gherla;
- Ora 13.00 - Biblioteca Judeteana Octavian Goga – Filiala Zorilor - intalnire cu elevi din ciclul gimnazial;
- Ora 15.00 - desfasurarea unei activitati preventive in Penitenciarul de Maxima Siguranta Gherla – Sectia minori din municipiul Cluj-Napoca.

Miercuri 28 septembrie
Activitati dedicate prevenirii victimizarii minorilor

Vor fi organizate intalniri intre grupuri de adolescenti elevi si jucatori ai echipei de handbal masculin „U” Transilvania.

Exemple de activitati:
- Ora 14.30  - intalnire intre un grup de elevi si jucatori ai echipei de handbal masculin a Clubului Universitatea Cluj, care are drept scop oferirea de alternative sanatoase de petrecere a timpului liber;
- Ora 13.00  - la Casa de Cultura din comuna Gilau, va avea loc o activitate pe tema prevenirii victimizarii minorilor, la care sunt invitati elevi ai liceului Gelu Voievod (parteneri: Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Cluj-Napoca si Centrul Ratiu pentru Democratie Turda).

Joi 29 septembrie
Activitati dedicate prevenirii traficului de persoane si consumului ilicit de droguri

- Ora 13.00  - organizarea unui debate  intre elevi si studenti cu motiunea „Delincventa juvenila grava ar trebui tratata si pedepsita precum infractiunile similare savarsite de majori”, in parteneriat cu Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR) – filiala Transilvania – Colegiul National Emil Racovita, Sala festiva;
- Ora 13.00  - dezbatere intre elevi si reprezentantii Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Cluj pe tema consumului de droguri, la  Biblioteca Octavian Goga, Sediul Central din Cartierul Marasti.

Vineri 30 septembrie

Activitati preventive de informare si educatie rutiera la nivelul judetului Cluj, atat in mediul rural cat si in cel urban, se vor desfasura activitati simbolice de comemorare a victimelor accidentelor rutiere, decedate pe parcursul anului 2011.

Exemple de activitati:

- Ora 14.30 – in Cluj-Napoca, pe Bulevardul Eroilor va fi organizata o activitate simbolica de comemorare a victimelor accidentelor rutiere, decedate pe parcursul anului 2011, elevi, varstnici, voluntari, cu scopul constientizarii participantilor la traficul rutier asupra riscului la care se expun in cazul nerespectarii regulilor de circulatie;
- Ora 15.00 - actiune rutiera pentru prevenirea accidentelor din cauza traversarilor neregulamentare in municipiul Cluj-Napoca.

Parteneri: Consiliul Judetean Cluj - Autoritatea Teritoriala de Ordine  Publica, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul scolar Judetean Cluj, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Cluj, Agentia Nationala  impotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Cluj-Napoca, Penitenciarul Gherla, Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica - filiala Transilvania, Centrul Ratiu pentru Democratie Turda.

Comentarii Facebook