Explozie de cazuri de coronavirus la căminul de bătrâni din Țaga! Sunt 50 de bolnavi și un mort


La căminul de bătrâni de șa Taga s-a ajuns la un număr de 50 de bolnaci. 

Până duminică seara au fost confirmați pozitiv la infecția cu noul coronavirus 45 de vârstnici cazați la centrul de îngrijire ”Rebeca” din Sântioana.

Totodată 5 angajați ai azilului, infirmiere și asistente, sunt confirmați și ei pozitiv. Aceștia au fost deja transportați la spital, doi la Bistrița și trei la Cluj-Napoca. 

La Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Santioana, comuna Țaga, ca urmare a testării personalului la ieșirea din tura de 14 zile, au fost depistați 5 dintre angajați pozitivi Covid 19, asimptomatici, în condițiile în care la testarea obligatorie la intrarea în tură erau negativi. S-a luat măsura testării tuturor 56 de locatari ai centrului, fiind depistați 45 de pozitivi, asimptomatici. Aceștia vor fi transportați la spitalele dedicate din Cluj-Napoca. Restul locatarilor negativi vor fi mutați intr-o clădire separată, până la finalizarea procedurilor de dezinfecție și nebulizare a clădirii principale”, a precizat prefectul Mircea Abrudean.

La azil și-a pierdut viața și un bătrân de 80 ani, din Mureș,  fara simptome COVID 19, dar cu boli asociate precum: demență senilă avansată, fără răspuns la stimuli. Decesul s-a pronunțat în 9 mai, iar la autopsie s-a constatat că avea pneumonie, fiind pozitiv la coronavirus.

Cei 45 de vârstnici au fost duși la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj și la Clinica Medicală 1.

Comentarii Facebook