Explozia unui avion, simulata pe Aeroportul International Cluj! VEZI VIDEO


Explozia unui avion care s-a soldat cu zeci de raniti a fost simulata pe pista Aeroportului International Cluj. Echipajele de prim-ajutor au intervenit si au salvat ranitii.

"Un avion cu aproximativ 50 de pasageri, inainte de decolare, are probleme la un motor, ia foc si in momentul respectiv trebuie declansat planul de cautare-salvare", a precizat directorul Aeroportului, David Ciceo.

La exercitiu au participat echipele de interventie de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Cluj, care au deplasat in zona peste 150 de oameni.

Conform scenariului, incidentul a survenit in jurul orei 11.00, cand personalul care supraveghea decolarea a semnalat o explozie. In scurt timp, echipele de intervenitie au fost chemate si au trecut la stingerea focului si la evacuarea victimelor din aeronava.

In zona a fost chemat si un elicopter al armatei, pentru transportul ranitilor la spital. Cei care nu au fost raniti grav au fost tratati direct in corturile special amenajate si unde s-a facut si trierea pacientilor.

Exercitiul de pe Aeroportul International Cluj a fost posibil deoarece in aceste zile pista este in reparatii si traficul aerian a fost mutat pe alte aeroporturi sau zborurile au fost anulate.

Comentarii Facebook