Exercițiu militar de mare amploare la Cluj: Peste 2000 de parașutiști vor fi prezenți la Baza Aeriană din Câmpia Turzii! Circulația pe A3 va fi închisă


Weekendul acesta, la Câmpia Turzii va avea loc unul dintre cele mai mari exerciții de desant aerian din Europa, de după cel de-Al Doilea Război Mondial, la care vor participa aproximativ 2.000 de parașutiști militari din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos.

Secvența principală este planificată duminică, 12 mai, în zona Bazei 71 Aeriană General Emanoil Ionescu din Câmpia Turzii.

Această operațiune face parte din exercițiul SWIFT RESPONSE 24 (SR24), operații similare desfășurându-se, în această perioadă, și în alte cinci state aliate și partenere (Estonia, Macedonia de Nord, R. Moldova, Polonia și Suedia).

SR24 este un exercițiu specific misiunilor de desant aerian, al cărui scenariu presupune recuperarea unei baze militare ocupate, prin realizarea superiorității aeriene, parașutarea unei forțe aliate și executarea de trageri reale în poligon (LIVEX).

Astfel, forțele angajate în exercițiu demonstrează capacitatea de reacție și interoperabilitatea structurilor, precum și angajamentul pentru asigurarea apărării colective.

Circulație închisă pe Autostrada Transilvania 

Din cauza numărului mare de echipamente și personal militar prezente în zonă, circulația pe Autostrada Transilvania (A3) va fi închisă temporar. 

Astfel, pe tronsonul Târgu Mureș – Câmpia Turzii, de la km 36+000 m, nod rutier Chețani, până la km 51+796 m, nod rutier Câmpia Turzii, în data de 12 mai, în intervalul orar 17:00-20:00, circulația se va închide pentru aproximativ 30-45 de minute (cu posibilitatea amânării pentru data de 13 mai, în cazul în care vremea este nefavorabilă pentru exercițiu). 

Alternativ, în intervalul orar menționat, participanții la trafic pot utiliza drumul național DN15.

Comentarii Facebook