EXCLUSIV Toate restaurantele din Vivo Cluj, închise de OPC! Au fost descoperite colonii de gândaci FOTO


Material realizat de Andrei Mihai

Toate restaurantele din zona de food court de la Vivo Mall Cluj au fost închise, miercuri după-amiază, după un control al OPC.

În urma mai multor sesizări ale clujenilor, inspectorii OPC Cluj s-au deplasat la restaurantele in mall, unde au descoperit colonii de gândaci, atât vii cât și morți.

Inspectorii au închis toate restaurantele, iar firma care administrează mall-ul a fost amendată.

Restaurantele nu mai pot fi deschise până când întreaga zonă nu va fi igienizată și deratizată.

La acțiuni a participat și directorul adjunct al OPC Cluj, Mircea Radu. ”În urma unui control s-au închis miercuri seara circa 20 de restaurante din zona food-court şi s-a aplicat operatorului o amendă de 30.000 de lei, după ce în zonă au fost descoperite colonii de gândaci negri şi roşii. Poate au migrat gândacii din zonele unde se fac lucrări de modernizare”, a spus Mircea Radu.

Food court -ul de la VIVO nu va fi deschis până când nu se iau unele măsuri de urgență. Toate echipamentele trebuie luate de lângă perete, iar găurile din tavan trebuie închise, firma de deratizare urmând să dea cu o substanță specială, un gel, care va fi dus de gândaci în cuiburi, pentru un efect maxim.

La 8 zile trebuie repetată operațiunea, iar în circa o lună, o lună și jumătate coloniile de gândaci vor fi eradicate. Dacă nu se respectă acești pași, situația nu va fi rezolvată, fiind pusă în pericol sănătatea clienților.

-------------------

UPDATE (26 septembrie, 16.04)

La aproape 24 de ore de la razia OPC la restaurantele din VIVo Cluj, managementul a reacționat: ”Managementul VIVO! Cluj-Napoca este în alertă încă din momentul zero al acțiunii reprezentanților OPC Cluj, cu toată deschiderea și transparența pentru soluționarea acestei situații.  

Menționăm că managementul VIVO! Cluj-Napoca respectă întru totul procedurile legale prin care chiriașii centrului comercial sunt obligați să prezinte dovada acțiunilor de dezinsecție a spaţiilor pe care le au în gestiune. 

Subliniem faptul că, în conformitate cu contractele în vigoare, managementul centrului comercial nu poate avea acces la spațiile pe care le oferă în chirie partenerilor săi şi poate controla situația acestora  exclusiv prin intermediul documentelor de aviz de bună funcţionare care îi sunt puse la dispoziție.

În acest moment, managementul VIVO! Cluj-Napoca se implică direct în rezolvarea situației și se lucrează intens la procesul complet de dezinsecție din zona de food court, cu soluții și echipamente de ultimă generaţie.  Colaborăm cu autoritățile pentru soluționarea rapidă a situației.

Dorim să ne asigurăm consumatorii, și pe această cale, că suntem un centru comercial responsabil, care respectă procedurile în vigoare”, a precizat managementul VIVO.

Comentarii Facebook