Cei 150 de clujeni blocati pe aeroportul din Egipt au revenit la Cluj in jurul orei 6.30 - Imagini VIDEO de la aterizarea turistilor la Cluj-Napoca


200 de cetateni romani intre care si 150 de clujeni sunt blocati de 12 ore pe aeroportul din Hurghada, din cauza unui conflict diplomatic intre Egipt si Siria. Turistii povestesc ca au fost coborati cu forta din avion si sunt tinuti in aeroport.

Romanii au fost prinsi la mijloc, deoarece compania Kartago Tours cu care au plecat in vacanta in Egipt lucreaza cu firma Koral Blue, detinuta de fratele presedintelui Siriei. "Tot ce inseamna Cartago trece prin Koral Blue si din cauza acestui conflict noi nu am fost lasati sa plecam spre tara. Avionul sta pe pista, il vedem si acum, dar noi nu suntem lasati sa urcam in el. Stam aici de 12 ore si sunt oameni cu copii care stau si nu au ce face", a povestit pentru Stiri de Cluj.ro Vlad, unul dintre clujenii care asteapta sa se intoarca acasa.

Turistii romani au mai spus ca egiptenii s-au purtat la fel si cu rusii, englezii si cetatenii altor tari, dar "in cele din urma pentru ei lucrurile s-au rezolvat si ei au fost lasati sa plece dupa cateva ore. Probabil ca pentru ei a intervenit cineva, dar pentru noi nu e cine sa sune si sa rezolve problema sa mergem acasa", a mai spus Vlad.

Romanii povestesc ca din cele auzite de ei aceleasi probleme ar fi si pe aeroportul din statiunea Sharm, unde turistii sunt tratati la fel si nu sunt lasati sa se imbarce spre casa.

Grupul de 150 de clujeni a plecat in statiunea Hurghada din Egipt in 6 aprilie si turistii trebuiau sa se intoarca marti dimineata acasa. Ei spun ca au sunat si la Ambasada Romaniei din Egipt pentru a cere ajutor, dar ca de 12 ore nimeni nu i-a contactat pentru a-i intreba daca au nevoie de ceva. Clujenii spun ca cel mai probabil vor dormi in aeroport, daca situatia nu se rezolva in urmatoarele ore.

Reprezentantii firmei Kartago Tours incerca acum sa faca rost de un alt avion cu care sa fie adusi turistii romani acasa. Este vorba cel mai probabil de un avion al companiei Tarom.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
UPDATE 1 (19.09)

Rusii, englezii si suedezii sunt blocati in aeroportul din Hurghada de luni dimineata si inca nu au plecat spre destinatiile finale, povestesc turistii romani care se afla la Hurghada.

Aceleasi probleme sunt si pe aeroportul din Sharm unde sunt blocati turisti romani, cehi si maghiari care trebuie sa plece cu un avion inchiriat de societatea Koral Blue, detinuta de fratele presedintelui Siriei.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 2 (20.40)

 

Reprezentantii Kartago Tours sustin ca pe aeroportul din Hurghada sunt blocati 174 de turisti clujeni care vor fi cazati la un hotel de 5 stele din Egipt. De asemenea, exista sanse ca romanii sa se intoarca in tara in aceasta noapte cu o cursa programata undeva in jurul orei 4.00 dimineata.

 

In aceasta cauza a intervenit si premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor Radu Berceanu, care l-au sunat pe ambasadorul Romaniei din Egipt pentru a se interesa care este situatia turistilor romani blocati pe aeroportul din Hurghada.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 3 ( 23.30)

 

Ambasadorul Romanei in Egipt, Gheorghe Dumitru, a declarat in aceasta seara pentru Mediafax ca romanii blocati in Hurghada, Egipt vor fi adusi in tara in aceasta noapte de o aeronava apartinand companiei Koral Blue. Ambasadorul Gheorghe Dumitru spune ca acest lucru i-a fost confirmat de seful aviatiei civile egiptene:

"Seful Aviatiei Civile caruia m-am adresat a confirmat ca a fost acordata licenta de zbor pentru ora 1.00 noaptea, cand turistii blocati vor decola catre tara"

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 4 (6,30)

 

Cei 200 de cetateni romani blocati de ieri dimineata pe aeroportul din Hurghada, Egipt au revenit acasa astazi( 14 aprilie) in jurul orel 6.30 cu un avion Koral Blue. Printre ei au fost 150 de clujeni. Acestia au povestit momentele pe care le-au trait si cat au fost nevoiti sa asptepte in aeroportul din Hurghada. In urma experietei traite, unii dintre ei sunt hotarati sa nu mai mearga niciodata in Egipt, cu nicio companie. Altii, in schimb, au ramas optimisti si nu ar avea nicio retinere sa plece din nou in concediu, chiar cu aceeasi companie.

 

Comentarii Facebook