Evaluatorii europeni şi-au încheiat cea de-a doua vizită la Universitatea Babeş-Bolyai

 

Experţii Asociaţiei Europene a Universităţilor (EUA) şi-au încheiat miercuri, 19 septembrie 2012, cea de-a doua vizită efectuată în cursul acestui an, la Universitatea Babeş-Bolyai, urmând ca raportul final al procesului de evaluare să fie redactat până la sfârşitul anului. 

Echipa de evaluatori a purtat discuţii cu membrii conducerii UBB, dar şi cu reprezentanţii mai multor facultăţi din cadrul Universităţii, analizând atât aspecte ale managementului instituţional, cât şi aspecte legate de procesul de predare, de cercetare, de obiectivele, aşteptările şi pregătirea studenţilor. Printre aspectele analizate s-au numărat şi cele legate de dotarea Universităţii din punctul de vedere al aparaturii puse la dispoziţia studenţilor în vederea sprijinirii procesului educaţional, dar şi condiţiile oferite acestora în spaţiile de cazare şi studiu.  

Evaluatorii EUA au apreciat deschiderea cadrelor didactice şi a studenţilor cu care au intrat în contact, calitatea activităţii de cercetare, precum şi caracterul multicultural al Universităţii Babeş-Bolyai, afirmând că acesta reprezintă o direcţie ce ar trebui menţinută şi în viitor.

Vizitele echipei de evaluare s-au desfăşurat în perioada iulie – septembrie 2012.

Comentarii Facebook