Evadatul de la IPJ Cluj s-a ascuns câteva zile la 3 km de sediul Poliției Cluj. Ce greșeli a făcut

 

Alexandru Bartuș, bărbatul evadat din arestul IPJ Cluj, s-a ascuns timp de patru zile la circa trei kilometri de sediul Poliției Cluj. 

 

Acesta a evadat alături de alți trei deținuți în seara zilei de 17 ianuarie. Ei au profitat de faptul că gratiile de la sala de sport au fost îndepărtate de muncitorii de la Apă Canal și au evadat. După ce au trecut pe lângă birourile SRI Cluj, aflate la etaj, au ajuns în strada Traian și s-au făcut nevăzuți.

 

Alexandru Bartuș a mers pe jos spre strada Oaşului, din Cluj-Napoca, unde a spart o casă în 7 ianuarie, și în seara zilei în care a evadat a mai intrat într-o locuiță prin efracție, de unde a furat bani şi mâncare. 

 

El a stat din 17 ianuarie până în 22 ianuarie în zona Turda - Câmpia Turzii, fiind originar din Câmpia Turzii.

 

Între 22 și 25 februarie, Alexandru Bartuş a fost găzduit în municipiul Cluj-Napoca timp de patru zile, de către doi prieteni Nicolae Dedescu şi Moldovan Cristian, în locuinţa ultimului de pe strada Cobzarilor, scrie adevărul.ro.

 

Locuința este situată la câțiva km de Poliția Cluj. Cei doi i-au dat mâncare, băuturi alcoolice şi i-au făcut rost de un autoturism cu care Bartuș a plecat spre Alba Iulia. ”În data de 24 ianuarie, sâmbăta seara, împreună cu inculpatul Cristian Moldovan şi cu Bartuş Alexandru au băut bere şi s-au uitat la televizor, iar la un moment dat Bartuş le-a relatat acestora faptul că a evadat împreună cu alte trei persoane din arestul IPJ Cluj”, le-a relatat Dedescu procurorilor clujeni.

 

În 25 ianuarie, Alexadru Bartuș a fost dus cu un VW în Alba Iulia și a stat la o cabană până în 27 ianuarie, când a fost arestat. 

 

Acesta a folosit mai multe cartele telefonice pentru a-și suna familia și pe soția lui, Luiza Bartuș. Poliția a interceptat aceste telefoane și astfel s-a reușit prinderea lui Alexandru Bartuș.

Comentarii Facebook