Eugen Rostaș, zis ”Piticu”, nu a fost reținut după ce a înjunghiat un clujean în clubul Come - Mărturie

 

Un martor a relatat în amănunt de la ce a pornit bătaia din clubul de manele COME, altercație soldată cu înjunghierea unui tânăr din Apahida.

 

Victima a fost înjunghiată de Eugen Rostaș, zis ”Piticu”, un cunoscut spărgător de locuințe din Cluj-Napoca. El a pretins că sora lui a comis fapta, pentru a scăpa. Polițiștii din procurorii au luat de bune vorbele acestuia și nu au luat măsura reținerii pe 24 de ore, sub acuzația de ultraj contra bunelor moravuri, iar mai apoi, în funcție de concluziile medicilor legiști să continue ancheta pe tentativă de omor sau vătămare corporală gravă.

 

Martorii la incident au indicat că Eugen Rostaș a fost autorul faptei, dar degeaba.

 

Un martor la incidentul din cubul Come a povestit ce s-a întâmplat în noaptea de 13 spre 14 ianuarie. ”Rostaș a venit însoțit de o tânără. A intrat înăuntru, el fiind în stare de ebrietate. În local se afla o gașcă de români care se distrau frumos și nu deranjau pe nimeni. Piticul a mers până în spate apoi a ieșit afară după o altă tânără. Între timp, s-a acționat butonul de panică pentru ca cei de la Scutul Negru să intervină de urgență deoarece el avea interdicție”, a povestit martorul, care a menționat că Eugen Rostaș avea interdicție de a intra în local pentru că a mai făcut scandal.

 

Scandalul a izbucnit după ce a intrat în club și cea de-a doua fată, care îl însoțea pe Rostaș. ”Piticul a fost cel care s-a legat de o fată din gașca de români care se distrau. Unul dintre aceștia l-a rugat pe Rostaș să o lase în pace și să nu facă scandal dar el a sărit imediat l-a bătaie. În prima fază, Piticul a fost calmat de cineva din local iar ceilalți, de un om de ordine. Asta a fost în prima fază, pentru că Rostaș a fost pus pe scandal și cum a scăpat, a sărit din nou la bătaie și l-a lovit pe unul dintre cei care se aflau la masa respectivă. După un schimb de pumni, în care și Piticul a primit unul, foarte serios, scandalul s-a mutat în fața barului pe trotuar.

 

Cele două fete care erau cu Rostaș au început să arunce cu sticle. I-au spart o sticlă în cap la unul dintre băieți și atunci au început să riposteze toți cei ce erau de față. Cel înjunghiat nu avea nicio treabă cu nimeni, a încercat să aplaneze conflictul pentru că îl cunoștea pe Pitic, care a scos cuțitul și dădea cu el pe unde apuca. Am văzut cum dădea cu cuțitul, toți au văzut asta, că doar i-au și găsit amprentele cei de la Criminalistică pe acel cuțit. Cel care a fost înjunghiat a încercat să îl rețină și atunci a fost lovit în spate. După acest moment, Piticul a fost lovit cu un scaun în cap, după care acesta a fugit”, a mai spus martorul.

 

Cuțitul cu care a fost comisă fapta a fost găsit în fața clubului.

 

Anchetatorii așteaptă rezultatele de la IML pentru a se putea lua măsuri și schimba încadrarea în tentativă de omor sau vătămare corporală gravă.

 

Cine este Eugen Rostaș

 

Eugen Rostaș, zis Piticul, este un spărgător profesionist, care a reușit să comită chiar și patru infracțiuni într-o zi fără să lasa nicio urmă. Ultima dată a fost arestat în data de 23 martie 2015, după ce în cursul lunii ianuarie a spart casa unui clujean și a fost prins din cauza unei greșeli comise de spărgător. 

 

În cursul lunii aprilie 2015, Rostaș a fost trimis în judecată iar judecătorul Octavian Chirilă de la Judecătoria Cluj Napoca, care a primit dosarul spre judecare, avea datoria de a verifica legalitatea mandatului de arestare și de a-l prelungi sau nu, la fiecare 30 de zile.

 

Prelungirea mandatului de arestare s-a făcut la datele de 13 aprilie și 8 mai, a.c., după care la data de 9 iunie, când a avut loc un nou termen de judecată a uitat să scrie în încheierea de ședință că prelungește cu 30 de zile mandatul de arestare al infractorului Eugen Rostaș.

 

Citește AICI continuarea.

Comentarii Facebook