Eroism al medicilor de la Spitalul Militar Cluj: A venit vaccinul. Dacă trebuie să muncim noaptea, o vom face - VIDEO


Dr. Doina Baltaru, comandantul Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Constantin Papilian” Cluj, a spus că unitatea a primit 29.500 de doze de vaccin, care au fost depozitate în ultracongelatorul, care are p capacitate de 100.000 de doze.

Folosim un ultracongelator, care are toți parametrii necesari pentru a menține în condiții de siguranță vaccinul până la transferul în cutiile de transport, cutii cu sistem frigorific. Ne vom strădui ca dozele necesare să ajungă fără a irosi din acest vaccin prețios, conform Direcțiilor de Sănătate Publică din județele arondate. Pot să vă asigur de disponibilitatea personalului nostru, care a fost instruit, și dacă trebuie să vină noaptea ca să furnizeze dozele, astfel încât de la 8.00 dimineața să înceapă vaccinarea, în centrele de vaccinare, așa se va întâmpla. 

Avem patru sertare și putem stoca aproape 100.000 de doze. Dacă trebuie să depozităm acolo și gheața carbonică, atunci capacitatea scade, dar asta e capacitatea maximă, între 95.000 și 100.000 de doze. 

Aceste vaccinuri pot sta în regimul de minus 75 de grade, sau minus 80 de grade, conform termenului de valabilitate de pe cutiile cu care vin”, a precizat Dr. Doina Baltaru, comandantul Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Constantin Papilian” Cluj.

Comentarii Facebook