Episcopul Irineu Bistriteanul a trimis o recomandare in sprijinul lui Dan Andrei Hosu, judecat in cazul "Jaf la Banca Transilvania"


Episcopul Vicar Irineu Bistriteanul a trimis o recomandare la Tribunalul Cluj in sprijinul lui Dan Andrei Hosu, judecat in cazul "Jaf la Banca Transilvania". Inalt Preasfintia Sa a spus ca Hosu a fost un "copil de altar" si a avut un comportament bun.

Bogdan Baciu a primit o recomandare de la un fost antrenor de fotbal de la echipa la care a jucat.

Cele doua documente au fost prezentate astazi judecatorilor de la Curtea de Apel Cluj, cu ocazia recursului inaintat la decizia Tribunalului de saptamana trecuta de a-i mentine pe cei doi suspecti in stare de arest preventiv.

Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, Irineu Bistriteanul, a scris in recomandare ca Andrei Dan Hosu este un tanar care provine dintr-o familie credincioasa si ca a fost ajutor de preot.

Avocatii celor doi tineri au mai spus ca cei doi suspecti nu reprezinta un pericol social si nu au antecedente penale. Ba mai mult, Hosu este student la doua facultati si trebuie sa isi continue studiile.

Jaful de la sucursala din Manastur a Bancii Transilvania a fost comis in luna februarie 2009, iar cei doi suspecti au fost retinuti la inceputul anului si de atunci sunt tinuti in arest. Bogdan Baciu si Dan Andrei Hosu au pledat de fiecare data ca nevinovati.

Judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au ramas in pronuntare.

Comentarii Facebook