Episcopii romano-catolici și greco-catolici în vizită la Roma

 

Episcopii romano catolici şi greco-catolici din România – prezenţi în aceste zile la Roma, la vizita ad limina (programată între 5-11 nov. 2018) –, au celebrat Sfânta Liturghie în biserica ”San Giovanni in Laterano”, cea mai veche catedrală a Romei, considerată “mama şi capul tuturor bisericilor din Roma şi din lume”, biserică în stil renascentist ctitorită de Împăratul Constantin cel Mare în anul 324 d.H.

 

După celebrare au continuat vizite şi colocvii la diferitele Congregaţii şi Consilii ale Curiei Romane, în această zi a fost rândul Congregaţiei pentru Educaţie Catolică.

 

Până în acest moment, Ierarhii au fost primiţi la: Congregaţia pentru cauzele Sfinţilor, Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun (luni), apoi la Congregaţia pentru Episcopi, Congregaţia pentru doctrina Credinţei (marţi) iar în această zi (miercuri, 7 nov.), după vizita la Congregaţia pentru Educaţia Catolică vor urma întâlniri de lucru în cadrul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale şi a Secretariatului pentru Comunicaţii al Vaticanului.

 

Momentul principal al vizitei ad limina, moment de bucurie, întărire în credinţă şi comuniune, va fi mâine, joi 8 noiembrie, când, de la ora 7.00, Episcopii români vor celebra Sfânta Liturghie împreună cu Sfântul Părinte Francisc în Capela ”Sf. Marta”, după care vor fi primiţi în audienţa la Pontiful Roman. În aceeaşi zi, după amiază, va urma vizita la Consiliul Pontifical pentru promovarea Unităţii Creştine.

 

Încredinţăm rugăciunilor credincioşilor noştri aceste zile de har, de celebrare, de comuniune, dar şi întâlnirile şi discuţiile prin care cautăm soluţii diferitelor probleme ale Bisericilor şi Eparhiilor noastre, iniţiem noi proiecte de colaborare, facem propuneri pentru viitor, cu intenţia de a ne putea împlini cât mai bine misiunea de succesori ai Apostolilor încredinţată nouă spre preamărirea lui Dumnezeu şi mântuirea sufletelor”, a spus PS Florentin de la Roma.

Comentarii Facebook