Enescu, premiul pentru întreaga carieră la TIFF 2013

 

Compozitorul Adrian Enescu va primi Premiul pentru întreaga carieră / Lifetime Achievement Award la cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (31 mai - 9 iunie). 

 

Artistul român va primi trofeul la gala de închidere TIFF, în 8 iunie, la Teatrul Național din Cluj, iar în onoarea sa, în 7 iunie, de la ora 12.15, la Cinema Victoria, va fi proiectat filmul Pas în doi, în regia lui Dan Pița, peliculă pentru care artistul a compus muzica.

 

Adrian Enescu este unul dintre cei mai renumiți muzicieni şi compozitori români, fiind cel care a semnat muzica pentru 65 de filme.

 

Primul său LP, ”Basorelief” (1977), pe versuri de Ioan Alexandru, croit pe structura muzicală a unei misse, este prima încercare de pop simfonic din muzica românească. Au urmat ”Cele 12 lumi ale visului” (1978), comparat cu albume similare de Vangelis și Isao Tomita, ”Funky Synthesizer I” (1982), o combinație de muzică electronică și instrumentiști în direcția rock-ului și jazz-ului progressive, și ”Funky Synthesizer II” (1984), cu influențe dance.

Comentarii Facebook